Όταν οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη!

Είναι η ερωμένη, η μούσα και η πιστή σύζυγος της Ιταλίας που έχει εμπνεύσει τόσους με την ομορφιά της και σας προκαλεί να την γνωρίσετε! Ο καλύτερος τρόπος για αυτό είναι να την περπατήσετε! Πρόκειται για μια κλασική πρωτεύουσα: δεν θα τη βαρεθείτε ποτέ, δεν χάνει τη λάμψη και το μοναδικό στυλ της και προσφέρει τέτοια ποικιλία επιλογών που οι επισκέπτες,φεύγοντας έχουν την επιθυμία να επιστρέψουν! Δεδομένου ότι είναι και η έδρα της ιταλικής κυβέρνησης και του Βατικανού, η Ρώμη είναι μια γνήσια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Η ιστορία της πόλης αυτής αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της. Από τα ερείπια των ημερών της ένδοξης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μέχρι την Αναγέννηση και τα μπαρόκ κτήρια του ιστορικού της κέντρου, η Ρώμη αποτελεί ένα πραγματικό αριστούργημα.

Τίβερη1

Η βόλτα στην πόλη επιβάλλεται να ξεκινήσει από το Βατικανό που είναι κράτος εν κράτη από το 1929, και εκεί θα δείτε την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, το μουσείου του Βατικανού και το αστέρι της ιταλικής Αναγέννησης, τη Καπέλα Σιξτίνα. Η επιβλητική αρχιτεκτονική και η τέχνη του Βατικανού είναι κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να δείτε από κοντά.

Η Αρχαία Ρώμη, στηριζόταν σε επτά λόφους και χωριζόταν σε γειτονιές με διαφορετικά στυλ και προσωπικότητες που έχουν επιβιώσει έως σήμερα. Στη δυτική όχθη του ποταμού Τίβερη, την Trastevere,  βρίσκονται αμέτρητες αυθεντικές πιτσαρίες και εστιατόρια όπου μπορείτε να δοκιμάσετε αυθεντικό ιταλικό φαγητό.

Sant’Alessio1Κατά μήκος του ποταμού βρίσκεται η Βασιλική της Santa Sabina και η εκκλησία του Sant’Alessio. Σε μικρή απόσταση με τα πόδια είναι η περιοχή Testaccio, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Άγγλων ποιητών John Keats και Percy Bysshe Shelley.  Τα όμορφα γραφικά δρομάκια της πόλης μεταφέρουν τους επισκέπτες σε περασμένες εποχές αρμάτων και μονομάχων και η ιστορική σημασία της πόλης αντικατοπτρίζεται σε κάθε γωνιά της πόλης.

Στη Ρώμη θα βρείτε μια πληθώρα εστιατορίων και μπαρ που σερβίρουν ιταλικές γεύσεις και κρασί στη  Campo de’ Fiori και η περιοχή αυτή αποτελεί σημείο αναφοράς της νυχτερινής ζωής των τουριστών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας περάστε από την πρωινή αγορά που βρίσκετε στην ίδια περιοχή, και θα βρείτε μικροπωλητές που πωλούν τοπικά limoncello, ζυμαρικά, και ζουμερά ώριμα προϊόντα στους πάγκους τους.

Campo de’ FioriΜετά από όλα αυτά που θα δείτε και θα γευθείτε σε αυτήν την πανέμορφη πόλη, θα καταλάβετε και από μόνοι σας το νόημα του dolce vita!

http://www.18-24.gr/search?&area_id_2=57

Share this post

No comments

Add yours