Προσπάθειες Απόδρασης Στη Βουδαπέστη!

Μια νέα τρέλα που κατακτά όλο και περισσότερους θαυμαστές και αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών στη Βουδαπέστη είναι οι «χώροι απόδρασης». Σε δεκάδες ερειπωμένα κτίρια οι τουρίστες κάνουν ουρά για να κλειδωθούν σε κελάρια και δωμάτια, από τα οποία προσπαθούν να αποδράσουν λύνοντας γρίφους που θυμίζουν βιντεοπαιχνίδια.Η ιδέα είναι δοκιμασμένη εδώ και χρόνια σε ιντερνετικά παιχνίδια και εφαρμογές κινητών όπως το «Doors» και το «Crimson Room». Πλέον όμως τα παιχνίδια πέρασαν στην τρισδιάστατη πραγματικότητα και μόνο στην πόλη της Βουδαπέστης έχουν ξεφυτρώσει 100+ τέτοια δωμάτια απόδρασης και έτσι διοργανώθηκε και το πρώτο σχετικό φεστιβάλ.

1095230

Η «Κουνελότρυπα», εμπνευσμένη από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, είναι μια από τις 100 τέτοιες επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει στην ουγγρική πρωτεύουσα τα τελευταία τρία χρόνια. Η εταιρεία σήμερα λειτουργεί τρία τέτοια δωμάτια. Το ένα είναι το κελάρι της Κουνελότρυπας, το δεύτερο είναι μια δήθεν ψυχιατρική κλινική με το όνομα Τρέλα, και το τρίτο είναι οι παραπλανητικοί Καθρέπτες.

21s16apodr1-thumb-largeΤι ακριβώς όμως είναι οι χώροι απόδρασης;

Είναι δωμάτια όπου κλειδώνεσαι το πολύ με άλλους πέντε παίκτες, και καλείσαι να βρεις αντικείμενα, κλειδιά, γρίφους κωδικούς και γενικότερα στοιχεία. Και αφού βρεις αυτά, θα πρέπει να τα συνδυάσεις ώστε να βρεις τη λύση ενός αινίγματος και μέσα σε μια ώρα να έχεις δραπετεύσει από το δωμάτιο.

escape room 04Όσο για τους κανόνες του παιχνιδιού;

Είναι πολύ απλοί. Χρειάζεσαι ευρηματικότητα, συνεργασία, φαντασία και ψυχραιμία. Μη ξεχνάς στόχος σου είναι η απόδραση και για να το πετύχεις πρέπει να διαλευκάνεις την υπόθεση και να δραπετεύσεις από το δωμάτιο μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

21laboratory1-thumb-largeΤρόμος ή μυστήριο;

Η ιδέα του να κλειδωθείς με άλλα πέντε άτομα σε ένα δωμάτιο ιντριγκάρει τους «παρθένους» του αθλήματος ωστόσο σε μερικούς προκαλεί το αίσθημα του φόβου. Το παιχνίδι είναι μυστηρίου και δεν επικρατεί σκοτάδι οπότε δεν πρόκειται να πανικοβληθείς. Σε περίπτωση όμως που φοβηθείς υπάρχει το panic button αλλά και ένα κουμπί βοήθειας για να φτάσεις πιο γρήγορα στη λύση.

Να είσαι σίγουρος πως ένα ταξιδάκι στην ονειρική Βουδαπέστη θα σε οδηγήσει στη λύση πολλών μυστηρίων…μόνο με ένα κλικ!

Δωμάτια απόδρασης στην Ελλάδα

Εκατοντάδες είναι και τα δωμάτια που λειτουργούν σε Ελληνικές πόλεις. To ERiG Escape Rooms in Greece  έχει καταγεγραμμένα πάνω από 100 δωμάτια απόδρασης διάσπαρτα σχεδόν σε κάθε πόλη της Ελλάδας.

 


 

http://www.18-24.gr/search?&area_id_2=18

Share this post

No comments

Add yours