Διασκέδαση για όλα τα γούστα στη Ρώμη!

 Ρώμη … η Αιώνια Πόλη! Οποιαδήποτε εποχή και αν επιλέξεις να πας δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ. Σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή με τις πανέμορφες πλατείες της και τα ανυπέρβλητα αξιοθέατα της. Από τις λίγες πόλεις στον κόσμο που μπορείς να τις γυρίσεις περπατώντας, κάτι που σου δίνει την ευκαιρία να τη μάθεις και να ανακαλύψεις όλες τις κρυμμένες ομορφιές που δεν υπάρχουν σε κανέναν ταξιδιωτικό της οδηγό.

Είναι πανέμορφη όλες τις ώρες τις ημέρας, όταν βραδιάσει όμως η ομορφιά της σου κόβει την ανάσα. Η θέα του Τίβερη, του μεγάλου ποταμιού της που διασχίζει την παλιά πόλη, σε ηρεμεί και μπορεί να μετατρέψει και τους πιο σκληρούς ανθρώπους σε ρομαντικούς.

Η πόλη είναι συνέχεια γεμάτη κόσμο, σφύζει από ζωή! Περπατώντας στα λιθόστρωτα σοκάκια της παρατηρείς γύρω σου τον κόσμο και όλα σου φαίνονται διαφορετικά από αυτά που έχεις συνηθίσει.

Οι τρόποι διασκέδασης ποικίλλουν στη Ρώμη, και υπάρχουν για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.

Εκεί, ακόμα και τη νύχτα βλέπεις ανθρώπους να διασκεδάζουν πίνοντας στα όρθια τον καφέ τους στην υπέροχη Via de Condotti.

314645 Inizio dei saldi invernali - domenica di acquisti in centro

Η περιοχή Testaccio/ Ostiense είναι η πιο διάσημη για τα clubs και τα μπαράκια της που μένουν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Εκεί τριγύρω υπάρχουν και εστιατόρια, κάποια φθηνά, κάποια ακριβότερα, που προσφέρουν φαγητό για όλα τα γούστα.

Κάπως παρόμοια είναι και στο περίφημο Campo de Fiori. Μια πλατεία γεμάτη φοιτητές! Οι μπυραρίες εκεί είναι από τις καλύτερες της πόλης και οι τιμές τους, λόγω των πολλών φοιτητών που μαζεύουν, είναι αρκετά φυσιολογικές.

Επίσης, όταν κάποιος επισκεφτεί τη Ρώμη δεν μπορεί να παραλείψει μια επίσκεψη στην πλατεία Trastevere.  Βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι και φημίζεται για τα εστιατόρια και τα κυριλέ wine bars της. Εκεί υπάρχουν και κάποια εστιατόρια που μπορεί από τη διακόσμηση να φαίνονται ακριβά, στην πραγματικότητα όμως είναι το ακριβώς αντίθετο.

Για τους ανθρώπους με πιο ακριβά γούστα, μια βόλτα στη Via Veneto είναι ότι πρέπει! Σε αυτό το δρόμο βρίσκεται και το διάσημο Café del Paris. Η διακόσμηση του είναι εντυπωσιακή, υπάρχουν παντού φωτογραφίες με όλους τους διάσημους ανθρώπους που το έχουν επισκεφθεί.

Γενικότερα, η Ρώμη είναι μια πόλη γεμάτη εκπλήξεις! Ακόμα και αν οι επιλογές σου για διασκέδαση ,σε σχέση με τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, είναι κάπως περιορισμένες, αυτό δεν θα σε εμποδίσει από το να την λατρέψεις. Όταν κάποιος την επισκέπτεται  για πρώτη φορά ένα είναι σίγουρο. Θα πάει και δεύτερη!

Κάνε την αρχή με τα πιο οικονομικά πακέτα της αγοράς:

http://www.18-24.gr/search?&area_id_2=57

Share this post

No comments

Add yours