Φαγοπότια Στη Σαντορίνη!

Η Σαντορίνη θεωρείται ο παράδεισος για τους λάτρεις του ιδιαίτερου φαγητού και της αυθεντικής γεύσης. Η κουζίνα του νησιού είναι βασισμένη στα αγροτικά προϊόντα, τη δροσιά της θάλασσας και τον αιγαιοπελαγίτικο ήλιο. H γη του νησιού γεννά προϊόντα ευλογημένα από τη φύση για φαγητά πρωτότυπα, υγιεινά και γευστικά.

Οι επιλογές που έχετε για φαγητό στη Σαντορίνη είναι πολλές. Θα βρείτε ελληνικά εστιατόρια με παραδοσιακές συνταγές, καινούργια εστιατόρια που προσφέρουν λίγο πιο ιδιαίτερες γεύσεις αλλά και πολλά ταβερνάκια με τοπικούς μεζέδες. Θα τα βρείτε στο κέντρο του νησιού, αλλά και δίπλα στη θάλασσα ώστε να απολαύσετε το φαγητό σας με θέα το Αιγαίο.

Στο επίκεντρο της κουζίνας της Σαντορίνης βρίσκεται η «φάβα». Φαβατόσουπα, φαβατόρυζο, φάβα στις ομελέτες, κεφτεδάκια φάβας και γενικά φάβα παντού. Η πασίγνωστη λοιπόν φάβα της Σαντορίνης είναι ένας πανάρχαιος καρπός που έτρωγαν οι Μινωίτες χιλιάδες χρόνια πριν και μέχρι σήμερα υπάρχει στα πιάτα μας. Μπορείτε να την δοκιμάσετε βρασμένη μόνο με λίγο λαδάκι ως ορεκτικό αλλά και συνδυασμένη με ντομάτα και κρεμμυδάκι για πιο έντονη γεύση. Στο νησί σερβίρεται επίσης με σάλτσα μελιτζάνας και κομματάκια χοιρινού και αποτελεί σπεσιαλιτέ της Σαντορίνης.

sunset-galini-cafe2

Και αν έχεις όρεξη για ψαράκι, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία που προσφέρουν οι κοντινοί ψαρότοποι. Καλή επιλογή για το γεύμα σας θα ήταν η τοπική «μπραντάδα». Η μπραντάδα λοιπόν είναι αφράτο φιλέτο μπακαλιάρου ντυμένο με κουρκούτι συνοδευόμενο από σκορδαλιά με μελιτζάνα. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε πιττάκια αθερίνας ή ψαράκια σαβόρι τηγανισμένα με σκόρδο και ξύδι.Καλή παρέα στο τραπέζι θα σας κρατήσουν τα ξακουστά κρασιά της Σαντορίνης. Διαλέξτε ένα μέσα από την μεγάλη ποικιλία που προσφέρει το νησί και συνοδεύστε με αυτό το μεσημεριανό σας ή το δείπνο σας.

Τέλος, πρέπει οπωσδήποτε να αφήσετε χώρο στο στομάχι σας και να δοκιμάσετε το νοστιμότατο γλυκό κουταλιού από μικρά ντοματίνια, γαρνιρισμένα με ολόκληρα αμύγδαλα και κανέλα. Αν είστε τυχεροί και βρεθείτε στη Σαντορίνη το Πάσχα, θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό πασχαλινό γλύκισμα μελετίνια. Εκτός όμως από τα παραδοσιακά επιδόρπια, θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε και πιο πειραγμένες γεύσεις όπως τιραμισού με ψητή μελιτζάνα, πραλίνα αμυγδάλου και σάλτσα από νεραντζάκι ή κανταΐφι με απίθανη μους μυζήθρας.

Αν λοιπόν σας άνοιξε η όρεξη όχι μόνο για φαγητό αλλά και για ένα ταξιδάκι στο όμορφο κυκλαδίτικο νησί, ρίξτε μια ματιά εδώ…

http://www.18-24.gr/search?&area_id_2=35&orderdate=1&utm_source=f.page&utm_medium=cpost&utm_campaign=Santorini27 

…και δεν θα χάσετε! Καλό ταξίδι και καλή όρεξη!

 

Share this post

No comments

Add yours