10547732_10152873492252008_5308611993261847792_o

Τα πιο γευστικά μυστικά της Πόλης!

Ότι και να πούμε γι’ αυτή την πόλη, θα είναι λίγο. Είναι η πόλη που θα ερωτευθείς και θα θέλεις να την επισκεφθείς ξανά και ξανά, διότι κάθε φορά έχει να σου δείξει και κάτι καινούριο το οποίο θα σε κάνει να την θαυμάσεις ακόμη περισσότερο. Δεν χρειάζεται κανείς λόγο για να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, αρκεί μία αφορμή. Γύρω από το όνομά της πλανώνται πολλοί μύθοι και ιστορίες,  ωστόσο αυτό που σίγουρα θα σε βάλει σε σκέψεις είναι οι κρυφές μυστικές ομορφιές της καθώς και τα γευστικά μυστικά της τα οποία δύσκολα αποκαλύπτει σε κάποιον. Πέρα από τη μεγάλη ποικιλία των αξιοθέατων που έχεις να δεις, τα πολλά μουσεία που έχεις να γνωρίσεις, τον μοναδικό Βόσπορο που έχεις να θαυμάσεις και τις αγορές που πρόκειται να κάνεις στα αμέτρητα παζάρια της, εμείς σου παρουσιάζουμε κάποια από τα πιο γευστικά μυστικά της, τα οποία θα πρέπει να γνωρίζεις πριν την επισκεφθείς προκειμένου να καταλάβεις πόση μαγεία κρύβει αυτή η πόλη.

Giritli

giritli-restaurantΓεύσεις από Κρήτη περιλαμβάνει το menu του Giritli restaurant, στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ένα εξαιρετικό εστιατόριο, το οποίο προτιμούν πολλοί ντόπιοι, οι οποίοι αγαπούν τις ωραίες γεύσεις. Giritli στα τούρκικα σημαίνει Κρήτη, και του έχουν δώσει αυτό το όνομα καθώς η ιδέα τυου εστιατορίου με κρητικές γεύσεις και αρώματα ανήκει σε Τουρκοκρητικούς, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην Πόλη μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το κομψό εστιατόριο της Κωνσταντινούπολης, προσφέρει διαρκώς ρακές και υπέροχους μεζέδες, οι οποίοι ξετρελαίνουν το πλήθος. Εάν επιλέξετε το Giritli για να δειπνήσετε, θα πρέπει να γνωρίζετε    πως βρίσκεται στην περιοχή Sultanahmet.

Hamdi

HamdiΑπό τις καλύτερες τούρκικες κουζίνες, οι οποίες προσφέρουν έντονες γεύσεις και αρώματα από Πόλη. Το Hamdi φημίζεται κυρίως για το αυθεντικό Πολίτικο κεμπάπ, ένα βαρύ αλλά τόσο νόστιμο πιάτο. Προσφέρει δεκαεπτά είδη κεμπάπ από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε όποιο επιθυμείτε και να το συνδυάσετε με αυτό που θέλετε, συνθέτοντας τον τέλειο γαστρονομικό πειρασμό. Το Hamdi βρίσκεται κοντά στην γέφυρα του Γαλατά και δεν είναι λίγοι εκείνοι που το επιλέγουν ώστε να απολαύσουν το δείπνο τους.

Feriye Lokantasi

Feriye Lokantasi2Ένα κτίριο άξιο θαυμασμού, το οποίο θα σας γοητεύσει τόσο το σημείο όπου βρίσκεται όσο και η αρχιτεκτονική που υπάρχει στο χώρο. Αποτελεί πρότυπο της αρχιτεκτονικής της Κωνσταντινούπολης του 19ου αιώνα. Οι γεύσεις που έχετε την δυνατότητα να γευτείτε στο Feriye Lokantasi, είναι κυρίως γνήσιες ντόπιες παραδοσιακές. Η παράδοση κυριαρχεί και το εστιατόριο προσφέρει πιάτα τούρκικης γαστρονομίας, τα οποία φέρνουν στο παρών την αρχοντιά της Οθωμανικής κουζίνας. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο σας, με θέα τον Βόσπορο.

Canim Cigerim

Canim CigerimΤα καλύτερα σουβλάκια της Πόλης θα τα δοκιμάσετε στο Canim Cigerim, και μην τα παραλείψετε γιατί θα το μετανιώσετε. Τεράστια σουβλάκια, τα οποία προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων. Τα σουβλάκια με συκώτι είναι αυτά που επιλέγουν οι περισσότεροι, διότι η γεύση τους, είναι ιδιαίτερη.

Παγωτό Cremeria Milano

Cremeria MilanoΤο καλύτερο επιδόρπιο που θα γευτείτε στην Πόλη, είναι στο Cremerie Milano, το οποίο προσφέρει και ποιότητα και ποσότητα. Το παγωτό που σερβίρετε εκεί, δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει πουθενά. Είναι γευστικό και υπέροχο προσφέροντας σας, την απόλυτη νοστιμιά ενός επιδορπίου. Οι γεύσεις είναι πολλές και ο καθένας επιλέγει αυτήν που επιθυμεί με βάση τα δικά του κριτήρια. Σε αυτόν τον πειρασμό δεν πρόκειται να αντισταθείτε.

Αυτά είναι μόνο πέντε από τα αμέτρητα μυστικά της Πόλης, εμείς προτείνουμε εσείς επιλέγετε. Δείτε τα πιο οικονομικά πακέτα της αγοράς για την Πόλη:

http://www.18-24.gr/search?&area_id_2=19&orderdate=1&utm_source=f.page&utm_medium=cpost&utm_campaign=Konstantinoupoli2

Και…καλή όρεξη!

 

Share this post

No comments

Add yours