PicMonkey Collage

Δωρεάν επίσκεψη σε 5 εκπληκτικά μουσεία της Ευρώπης!

Ο επόμενος προορισμός έχει επισκέψεις σε μουσεία αλλά όχι πολλές διότι σκέφτεσαι το κόστος;

Παρακάτω θα δεις  πέντε μουσεία που επιβάλλεται να τα επισκεφθείς και το εντυπωσιακό είναι πως δεν θα χρειαστείς ούτε ένα ευρώ!

Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Παρίσι, Γαλλία

εθνικο μουσειο παρισι

Το Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, βρίσκεται στην Γαλλία και συγκεκριμένα στο πανέμορφο Παρίσι. Το μουσείο αυτό παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο, αξιοζήλευτα έργα τέχνης μεγάλων καλλιτεχνών. Αποτελεί τμήμα του δημοφιλή πολιτιστικού κέντρου Ζωρζ Πομπιντού και καταλαμβάνει δύο από τους ορόφους του. Στις μέρες μας, φιλοξενεί περίπου 56.000 έργα σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης, των Ανρί Ματίς, Χουάν Μιρό και φυσικά του Πάμπλο Πικάσο. Τα έργα που εκτίθενται στο πανέμορφο μουσείο του Παρισιού θα σας τραβήξουν το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή, γι’ αυτό εάν βρεθείτε εκεί μην παραλείψετε να το επισκεφθείτε!

Μουσείο del Prado Μαδρίτη, Ισπανία

Museo Del Prado2

Είναι ένα από τα πιο γνωστά αλλά και επισκέψιμα σημεία της μοναδικής Μαδρίτης. Το μουσείο πήρε το όνομά του από την γειτονιά όπου κάποτε βρισκόταν μια αγορά, η οποία ονομαζόταν prado. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσεία τέχνης του πλανήτη καθώς εκθέτει σημαντικά έργα της χρυσής εποχής της Ισπανίας. Τα έργα που φιλοξενεί είναι πάνω από 1.300, και έχουν να κάνουν κυρίως με την ευρωπαϊκή τέχνη του 12ου εώς και του 19ου αιώνα. Το μουσείο φιλοξενεί έργα μεγάλων Ισπανών, Ιταλών, Εγγλέζων, Ολλανδών καλλιτεχνών καθώς και του Ελληνικής καταγωγής El Greco. Το πιο γνωστό έκθεμα του μουσείο είναι το Las Meninas του Velázquez. O Velázquez αφενός παραχώρησε στο μουσείο εκπληκτικά έργα τέχνης και αφετέρου δραστηριοποιήθηκε ενεργά ώστε να συλλέξει και άλλα έργα ξένων καλλιτεχνών. Η επίσκεψή σου στο μουσείο del Prado, είναι μία εμπειρία ζωής.

Μουσείο Florence Nightingle Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

The Florence Nightingale Museum

Το συγκεκριμένο μουσείο μπορεί να είναι δωρεάν ωστόσο έχει μία ιδιαιτερότητα, δεν μπορείτε να το επισκεφθείτε εάν δεν στείλετε fax τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την επίσκεψή σας. Αξίζει όμως τον κόπο να μπείτε σε αυτήν την διαδικασία, καθώς θα γοητευτείτε αμέσως από την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα που προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες. Η ιστορία του Κριμαϊκού πολέμου και της κυρίας με τη λάμπα, εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια όλων των τουριστών. Η Αγγλίδα νοσηλεύτρια Florence Nightingale έγινε γνωστή κατά την διάρκεια του πολέμου για την πρωτοποριακή δουλειά της στην νοσηλευτική. Την χαρακτήριζαν ως κυρία με την λάμπα διότι τριγυρνούσε τις νύχτες στα δωμάτια των πληγωμένων στρατιωτών και τους φρόντιζε με τον καλύτερο τρόπο. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι ξεναγοί του μουσείου είναι συνήθως νεαροί στρατιώτες. Το μουσείο βρίσκεται στον στρατώνα Selimiye της Κωνσταντινούπολης και χτίστηκε το 1799 ως στρατιωτικό νοσοκομείο όπου η Nightingale με τους μαθητές τις ανέπτυξαν πρωτοποριακές τεχνικές νοσηλευτικής που σηματοδότησαν την ιστορία της ιατρικής.

Ιστορικό Μουσείο της Απελευθέρωσης Ρώμη, Ιταλία

italia

Το εξαιρετικό Ιστορικό Μουσείο της απελευθέρωσης βρίσκεται στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο πανέμορφη Ρώμη. Το μουσείο αυτό, έχει μία μεγάλη ιστορία διότι για πολλά χρόνια είχε κακή φήμη διότι οι Γερμανοί το χρησιμοποιούσαν, ως έδρα για την δολοφονία και την φυλάκιση ενός μεγάλου αριθμού άμαχου πληθυσμού κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Πλέον αποτελεί ένα μουσείο που έχει να διδάξει πολλά σε όλους τους επισκέπτες του. Τα δωμάτια που κάποτε φιλοξενούσαν πολιτικούς κρατούμενους και άμαχο πληθυσμό, είναι αφιερωμένα στην μνήμη τους.

Μνημείο για το Τείχος του Βερολίνου, Γερμανία

berolino

Η πρωτεύουσα της Γερμανίας,  διαθέτει ένα εξαίρετο ιστορικό μνημείο, το οποίο δημιουργήθηκε για την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Αναφερόμαστε σε ένα εκπληκτικό μνημείο στο οποίο μπορείτε να πληροφορηθείτε για το μεγάλο τσιμεντένιο χώρισμα που κάποτε χώριζε την γερμανική πρωτεύουσα σε δύο μέρη, κάτι που την σηματοδότησε για πάντα. Στο μνημείο, υπάρχει ένα συγκεκριμένο κομμάτι του τείχους, το οποίο σου δίνει την ευκαιρία να αντικρίσεις μια εικόνα του χώρου που καταλάμβανε κάποτε, όπου πολλοί κάτοικοι προσπάθησαν να περάσουν αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν διότι σκοτώθηκαν από τους συνοριοφύλακες.

Αυτά είναι από τα καλύτερα ευρωπαϊκά μουσεία, τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε και τα οποία σίγουρα θα σας εκπλήξουν ευχάριστα τόσο με αυτά που θα δείτε όσο και με αυτά που θα μάθετε.

Καλές δωρεάν περιηγήσεις με τις καλύτερες ταξιδιωτικές προσφορές!

http://www.18-24.gr/destinations?utm_source=f.page&utm_medium=cpost&utm_campaign=dest

Share this post

No comments

Add yours