Κλειδαριές του έρωτα…στο Παρίσι!

Κλειδαριές του έρωτα.. λουκέτα αγάπης ή αλλιώς love locks! Πολλοί ερωτευμένοι θέλουν να κλειδώσουν την αγάπη τους στο χρόνο και να έχουν πάντα δίπλα τους τον φτερωτό θεό του έρωτα. Φαίνεται λοιπόν ότι οι κλειδαριές, δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να διαφυλάξουμε την ασφάλειά μας, αλλά είναι και ένας τρόπος να  προστατεύσουμε την αγάπη μας. Ξεκίνησε για πλάκα και έγινε μόδα, συνήθεια και στη συνέχεια έθιμο. Για όποιο λόγο όμως και αν ξεκίνησε έχει κυριεύσει τον πλανήτη.

Thousands of padlocks clipped by lovers are seen on the fence of the Pont des Arts over the River Seine in ParisΑς δούμε όμως πιο αναλυτικά τι εννοούμε όταν αναφερόμαστε στα love locks..   Μιλάμε για ένα έθιμο της πρωτεύουσας του έρωτα και του φωτός, το Παρίσι, όπου ερωτευμένα ζευγαράκια τοποθετούν λουκέτα στις γέφυρες της πόλης, ώστε με αυτό τον τρόπο να «κλειδώσουν» τον έρωτά τους. Χιλιάδες ερωτευμένοι Παριζιάνοι, αλλά και τουρίστες, φωτογραφίζονται χρόνια τώρα μπροστά από τις γέφυρες Pont de l’ Archeveche και Pont des Arts κρατώντας τις κλειδαριές και βιντεοσκοπούν τις αφιερώσεις που έχουν γράψει πάνω σε αυτές. Στη συνέχεια, περνούν τα λουκέτα στις γέφυρες και μετά πετάνε τα κλειδιά στο Σηκουάνα.

L1460489_edited  Οι ρίζες των love locks βρίσκονται στη Σερβία του 1940. Ένας νεαρός στρατιωτικός ήταν ερωτευμένος με μια δασκάλα και όταν ξέσπασε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος εκείνος στάλθηκε να πολεμήσει στην Ελλάδα. Εκεί λοιπόν ερωτεύτηκε μια άλλη γυναίκα, με αποτέλεσμα να ξεχάσει την πρώτη του αγάπη. Η ιστορία έγινε θρύλος και από τότε οι νεαρές Σερβίδες κλειδώνουν λουκέτα στις γέφυρες των ποταμών, αναγράφοντας πάνω το όνομα του αγαπημένου τους και το δικό τους και πετάνε τα κλειδιά στο ποτάμι, ώστε η καρδιά του αγαπημένου τους να μείνει πιστή σε αυτές. Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια το έθιμο δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο, όμως με την πάροδο των χρόνων έγινε πολύ γνωστό και φαίνεται πια να λαμβάνει χαρακτήρα διακήρυξης.

caef9f15cdb934d0f330ce9507bea959-d5r4oelΓια τα ζευγαράκια όλου του κόσμου που επισκέπτονται το μαγικό Παρίσι, αυτές οι κλειδαριές είναι το σύμβολο της αιώνιας αγάπης και έρωτα. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες πόλεις όπως τη Βουδαπέστη, τη Ρώμη, την Πράγα, τη Μόσχα και την Κολωνία της Γερμανίας.

Αν είσαι ερωτευμένος/ερωτευμένη ρίξε μια ματιά εδώ… http://www.18-24.gr/search?&area_id_2=45&orderdate=1&utm_source=f.page&utm_medium=cpost&utm_campaign=Parisi1

…Και θα θέλεις και εσύ να κλειδώσεις την αγάπη σου, ώστε να κρατήσει αιώνια. Και που ξέρεις, ίσως να μην είναι μύθος και να πιάσει!!!!

Share this post

No comments

Add yours