Ο ακαταμάχητος πειρασμός της Ιταλίας!

Το καλοκαίρι όλοι μας το έχουμε συνδυάσει με υψηλές θερμοκρασίες, θάλασσα, ατελείωτα beach party και… παγωτό! Και όταν λέμε παγωτό οι πιο άξιοι να μας διδάξουν δεν μπορούν να είναι άλλοι από τους Ιταλούς φίλους μας.

Ο μεγάλος αυτός ακαταμάχητος πειρασμός του καλοκαιριού, για τους Ιταλούς είναι η πιο γλυκιά καθημερινή συνήθεια. Στην Ιταλία όπου σταθείς και όπου βρεθείς θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις το γνήσιο αυθεντικό ιταλικό παγωτό, το οποίο θα σε ξετρελάνει!

Το καλύτερο παγωτό θα το βρείτε στην πρωτεύουσα της Ιταλίας,  η οποία είναι γεμάτη εκπλήξεις! Μία από αυτές είναι και το παγωτό που προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες της. Θεωρείται αδιανόητο να επισκεφθείς την αιώνια πόλη της Ρώμης και να μην γευθείς το πασίγνωστο ντόπιο παγωτό, gelato di Roma! Οι ντόπιοι κρατάνε πιστά τις παραδόσεις και προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες εξαιρετική ποιότητα παγωτού, υψηλών προδιαγραφών. Καθημερινά οι ουρές που δημιουργούνται έξω από τα παγωτατζίδικα της Ρώμης είναι τεράστιες,  καθώς πλήθος κόσμου επιλέγει να το δοκιμάσει.

IMG_0386

Η ποικιλία των γεύσεων είναι μεγάλη, γι’ αυτό μόλις φτάσεις εκεί δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Η ποιότητα και η ιστορία των προϊόντων το κάνει να ξεχωρίζει. Καθημερινά παράγονται πολλά κιλά παγωτού τα οποία καταναλώνονται αμέσως. Τα κύρια συστατικά του παγωτού είναι το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και το τυρί. Συνδύασε το με το κατάλληλο συνοδευτικό και καλή απόλαυση!

Εκτός από το να δοκιμάσεις το εξαιρετικό παγωτό, σου δίνεται η ευκαιρία να επισκεφθείς και το μουσείο παγωτού έξω από την Μπολόνια, το οποίο θα σε πληροφορήσει για την ιστορία της παγωμένης λιχουδιάς. Το μουσείο άνοιξε της πύλες του το 1946 και από τότε διδάσκει την τέχνη του παγωτού σε περισσότερες από εκατό χώρες. Είναι το μόνο μουσείο στον κόσμο που περιγράφει την πλήρη ιστορία και τον πολιτισμό του παγωτού με στόχο να το διαδώσει παντού. Μετά την ξενάγηση σου, σε περιμένει μία αίθουσα γευσιγνωσίας στην οποία μπορείς να απολαύσεις απίθανες γεύσεις . Μην το παραλείψεις, γιατί θα το μετανιώσεις!

Η Ρώμη σε περιμένει και σου υπόσχεται την πιο γλυκιά φιλοξενία πατώντας ένα μόνο κλικ! http://www.18-24.gr/search?&area_id_2=57&orderdate=1&utm_source=f.page&utm_medium=cpost&utm_campaign=Romi 

 

Share this post

No comments

Add yours