Πάσχα στο εξωτερικό; Προορισμοί που σίγουρα θα σου μείνουν αξέχαστοι!

Ο Μάρτιος, είναι αλήθεια, ότι δεν μας μπήκε με τον καλύτερο τρόπο. Βροχές και κρύο που μόνο άνοιξη δεν θυμίζουν, όμως αυτό δεν μας πτοεί καθόλου. Πλησιάζει Πάσχα που σημαίνει διακοπές για κάποιους, ξεκούραση, αλλά και ιδανική ευκαιρία καθώς θεωρείται μια από τις ωραιότερες περιόδους του έτους για να ταξιδέψει κανείς. Όλο και περισσότεροι πλέον επιλέγουν να περάσουν τις Άγιες Μέρες στο εξωτερικό και όχι άδικα μιας και υπάρχουν πολλά οικονομικά πακέτα για κορυφαίους προορισμούς που σου δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσεις τα αντίστοιχα έθιμα των Ευρωπαίων από κοντά. Που αξίζει να ταξιδέψεις όμως;

fanari_easter

Κωνσταντινούπολη

Το Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη έχει από μόνο του ιδιαίτερο χρώμα και σημασία, μιας και εκεί και συγκεκριμένα στο Φανάρι, στεγάζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία καθώς η κατάνυξη είναι το χαρακτηριστικό των Άγιων Ημερών και όλες οι λειτουργίες τελούνται αποκλειστικά από τον ίδιο τον Πατριάρχη που αποπνέει την απαιτούμενη ευλάβεια.

21-marzo-semana_santa_el_encuentro

Βαρκελώνη

Μπορεί να μην είναι αρκετά γνωστό, όμως το Πάσχα στην Βαρκελώνη μπορεί να κρύβει μερικές πολύ ευχάριστες εκπλήξεις κατά την περίοδο του Πάσχα. Η πόλη ζει αρκετά έντονα τις ημέρες του Πάσχα με μια ποικιλία από παραδόσεις. Μια από αυτές είναι οι εορτασμοί της Κυριακής του Πάσχα, με μουσικά και θεατρικά φεστιβάλ να λαμβάνουν χώρα σε υπαίθρια σημεία της πόλης, τα οποία θα κάνουν τις βόλτες σας πολύ ενδιαφέρουσες.

922Opera Berlin 2

 Βερολίνο

Το Πάσχα στο Βερολίνο αποκτά αρκετά ελληνικό χρώμα, καθώς μπορείτε να το βιώσετε πολύ έντονα επισκεπτόμενοι την ελληνική εκκλησία Στέγκλιτς, όπου ακριβώς όπως και στην Ελλάδα, μετά το ‘’Χριστός Ανέστη’’, γίνεται η νύχτα μέρα με τα χιλιάδες βεγγαλικά που σκάνε στον ουρανό. Υπάρχουν όμως και άλλες εναλλακτικές άμα θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό, επισκεπτόμενοι την ρωσική ή ρουμάνικη εκκλησία όπου όσοι έχουνε πάει, εντυπωσιάζονται από την υπέροχη εκκλησιαστική μουσική της ειδικά την ημέρα της Ανάστασης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠράγα

Επίσης, πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση είναι το Πάσχα στην Πράγα, καθώς μπορείτε να επισκεφθείτε την Ορθόδοξη εκκλησία της πόλης, η οποία ιδρύθηκε από τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο. Ένας ναός με ιδιαίτερη ιστορική σημασία καθώς εκεί κατέφευγαν διωκόμενοι πολλοί σημαντικοί εκτελεστές των Ναζί την περίοδο που η Τσεχοσλοβακία βρισκόταν υπό γερμανική κατοχή.

Σε όποιον από τους παραπάνω προορισμούς και αν βρεθείτε το Πάσχα, σίγουρα σας περιμένουν νέες και διαφορετικές εμπειρίες. Διάλεξε λοιπόν το πακέτο για τον προορισμό που σου ταιριάζει και ζήσε από κοντά το Πάσχα όπως δεν το έχεις ξαναδεί! http://www.18-24.gr/destinations?utm_source=f.page&utm_medium=cpost&utm_campaign=dest

Share this post

No comments

Add yours