rome-food-pasta-tomatoes-chilis-cherries

KEEP CALM AND…EAT SPAGHETI!

Θα επέλεγες ποτέ τον επόμενο προορισμό σου με βάση τις γεύσεις που θα ήθελες να δοκιμάσεις; Εάν είσαι λάτρης του καλού φαγητού, σου προτείνουμε την Ιταλία, η οποία έχει να σου προσφέρει αυτό ακριβώς που επιθυμείς όσον αφορά το φαγητό! Η Ρώμη, μία από τις πρωτεύουσες της καλοφαγίας,  σε υποδέχεται και σου δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσεις τα πιο γευστικά ζυμαρικά της πόλης. Σε οποιοδήποτε σημείο της και εάν βρεθείς θα δοκιμάσεις εξαιρετικά και πεντανόστιμα πιάτα. Ο γαστρονομικός παράδεισος της Ιταλίας, είναι πλούσιος σε γεύση, χρώμα, άρωμα και διακόσμηση. Η χρήση των τοπικών προϊόντων, είναι αυτή που τα κάνει να ξεχωρίζουν και να προσφέρουν μία εκλεπτυσμένη γεύση σε όλους τους επισκέπτες της. Παρακάτω σας αναφέρουμε τα πιο γνωστά ζυμαρικά της Ιταλικής κουζίνας :

Βερμιτσέλι αλά νόρμα

Είναι από τις πιο γνωστές συνταγές ιταλικών ζυμαρικών, της οποίας το κύριο συστατικό είναι η μελιτζάνα. Είναι από τις αρχαιότερες ιταλικές μακαρονάδες και εάν βρεθείς στην Ιταλία θα πρέπει σίγουρα να την δοκιμάσεις, διότι η γεύση που προσφέρει είναι μοναδική. Την συγκεκριμένη μακαρονάδα θα την συναντήσεις σχεδόν σε όλους τους καταλόγους των εστιατορίων της πόλης. Πριν την δοκιμάσεις, θα πρέπει να γνωρίζεις πως προέρχεται από την Σικελία, εκεί όπου για πρώτη φορά οι Άραβες έφεραν την μελιτζάνα στην Ευρώπη.

pasta-alla-norma

Μπουκατίνι αλ πέστο

Δημοφιλής ιταλική μακαρονάδα, την οποία προτιμούν πολλοί επισκέπτες. Αυτό που την κάνει ιδιαίτερη είναι το γεγονός ότι διαθέτει αυτήν την ιδιαίτερη γεύση που προσφέρει η σάλτσα πέστο. Η συγκεκριμένη μακαρονάδα προέρχεται από τα νότια της Ιταλίας, και έχει επιρροές από Περσία και Αραβία. Όταν λοιπόν βρεθείς στην Ιταλία μην διστάσεις να την δοκιμάσεις, δεν θα χάσεις!

pesto-spaghetti1

Σπαγκέτι αλ άλιο ε όλιο

Σπαγκέτι αλ άλιο ε όλιο ή αλλιώς η μακαρονάδα των φτωχών. Η συγκεκριμένη συνταγή έχει μεγάλη ιστορία διότι κάποτε πουλιόταν σχεδόν σε όλους τους δρόμους της πόλης και μάλιστα αυτοί που την προτιμούσαν την έτρωγαν με τα χέρια!!! Έχει μία ξεχωριστή γεύση και δεν μοιάζει με καμία άλλη. Το διαφορετικό σε αυτήν την μακαρονάδα είναι η κόκκινη πιπεριά και το μπόλικο αλάτι.  Είναι από τα λίγα ιταλικά ζυμαρικά, στα οποία δεν χρησιμοποιούνται βούτυρο και τυρί. Εάν δεν έχεις θέμα με το αλάτι σου συνιστούμε να την δοκιμάσεις ανεπιφύλακτα!

AglioOglio

Ριγκατόνι αλά καρμπονάρα

Σίγουρα την έχεις ακούσει και σίγουρο είναι ότι την έχεις δοκιμάσει κιόλας, βέβαια σε πολλές εναλλακτικές παραλλαγές. Είναι ιδιαίτερα παρεξηγημένη στην χώρα μας καθώς την φτιάχνουμε εντελώς διαφορετικά από τη συνταγή της ιταλικής κουζίνας. Οι Ιταλοί την προτιμούν, τόσο για την γεύση της όσο και για το άρωμα της. Έχει ιστορία η συγκεκριμένη μακαρονάδα διότι παλιά τα συστατικά που χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή της ήταν λαρδί ή λίπος από χοίρο η αγριόχοιρος ενώ στις μέρες μας φτιάχνεται από πανσέτα. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες είναι το μπόλικο πιπέρι, το “παρμετζάνο” αλλά και το άψητο αυγό που σπάνε από πάνω της. Σερβίρεται σχεδόν πάντα με τυρί στην Ιταλία. Δοκίμασε την και εσύ για να καταλάβεις την διαφορά της από αυτήν  που τρώμε στην Ελλάδα.

64

Μπουκατίνι με σαρδέλες

Βαρύ πιάτο, έντονη γεύση και την προτιμούν κυρίως αυτοί που αγαπούν τα πικάντικα πιάτα. Προέρχεται από την Σικελία και κύρια συστατικά της είναι το φινόκιο, οι σαρδέλες, η αντσούγια, οι σταφίδες και τα κουκουνάρια. Στην περιοχή του Παλέρμου της Ιταλίας, το συγκεκριμένο πιάτο σερβίρεται όπως φτιαχνόταν αιώνες πριν.

ΡΩΜΗ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μπορεί κάθε ταξίδι να είναι και μία νέα εμπειρία γεύσης, να θυμάσαι όμως, πως το ταξίδι σου στην Ρώμη θα είναι πολλές νέες εμπειρίες γεύσεων και αρωμάτων μαζί!

Κάνε το σωστό κλικ http://www.18-24.gr/search?&area_id_2=57&orderdate=1&utm_source=f.page&utm_medium=cpost&utm_campaign=rome1 

Και … καλή όρεξη!

Share this post

No comments

Add yours