Το πιο ερωτικό μουσείο βρίσκεται στη Βαρκελώνη!

Museo de la erotica de Barcelona

Ένα παθιασμένο ταξίδι στον κόσμο του ερωτισμού είναι κρυμμένο στην πόλη της Βαρκελώνης και σε περιμένει να το ανακαλύψεις. Αισθησιασμός.. σεξουαλικότητα.. πρόκληση.. και διασκέδαση είναι τέσσερις λέξεις που το χαρακτηρίζουν.

Η κρυψώνα του απόλυτου ερωτισμού βρίσκεται στην καρδιά μιας από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, την Βαρκελώνη. Το Ερωτικό Μουσείο της Βαρκελώνης ή αλλιώς στα Καταλανικά, Museo de la erotica de Barcelona λειτουργεί από το 1997 και βρίσκεται στην περιοχή Las Ramblas, απέναντι από τη La Boqueria, μια από τις πιο ελκυστικές και γνωστές αγορές του κόσμου.

Είναι το πρώτο μουσείο ερωτικής τέχνης, όπου μπορείς να δεις την ανάπτυξη του ερωτισμού μέσα από διαφορετικούς καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς τομείς των ανθρώπων τόσο από ανθρωπολογική, αρχαιολογική αλλά και από λογοτεχνική άποψη. Δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει στους επισκέπτες του εκπαίδευση και ψυχαγωγία με επίκεντρο τον ερωτισμό, που είναι ένα κλασσικό θέμα στην ιστορία και τον πολιτισμό της ανθρωπότητας.

10991230_822979521106711_1328445441278396465_n

Μέσα από το Μουσείο ξεπροβάλλει ο σέξι κόσμος των Ινδουιστών, η ερωτική τέχνη του Kama Sutra, η ιστορία της ερωτικής τέχνης μέσα από τα μάτια των μεγάλων δασκάλων της ζωγραφικής, όπως και εκπληκτικές σεξουαλικές εγγραφές από τον ισπανικό πορνογραφικό κινηματογράφο.

Περισσότερα από 800 δημιουργήματα (έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής και εφευρέσεις) σε 14 μοναδικά δωμάτια θα σου προσφέρουν μια μοναδική και συναρπαστική ξενάγηση στην ιστορία του ερωτισμού. Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα  να μάθει πως η ανθρώπινη σεξουαλικότητα ήταν πηγή έμπνευσης σε όλη την ιστορία, σε όλες τις κοινωνίες, αν και διαφορετικής κουλτούρας,  σε όλες τις χρονικές περιόδους.

Τέλος το Ερωτικό Μουσείο της Βαρκελώνης διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες με σκοπό οι επισκέπτες να γνωρίσουν την κουλτούρα του ερωτισμού μέσα από την ψυχαγωγία και τον ελεύθερο χρόνο τους. Ημερίδες και ομιλίες με ερωτικά θέματα, πολλές συναυλίες και παραστάσεις όπου πρωταγωνίστησε η Μέριλιν Μονρόε είναι μερικά από τα events που διοργανώνει το μουσείο.

Και αν η περιέργειά σου χτύπησε κόκκινο και θες να το επισκεφτείς, ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη θα ήταν ιδανικό. Απλά ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.18-24.gr/search?&area_id_2=55&orderprice=1&utm_source=f.page&utm_medium=cpost&utm_campaign=Barkeloni1

 

Share this post

No comments

Add yours