Ένα αξέχαστο οδοιπορικό στο «Παρίσι των Βαλκανίων»!

Σου αρέσουν τα ταξίδια αλλά ψάχνεις για κάτι πιο εναλλακτικό;

Τότε ο επόμενος προορισμός σου, σίγουρα θα είναι το Βουκουρέστι! Είναι η πόλη που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα σου δώσει μία διαφορετική εμπειρία ζωής. Όταν φτάσεις λοιπόν στην όμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας, έχεις να δεις πολλά αλλά και να μάθεις ακόμη περισσότερα. Η καταγραφή των αξιοθέατων είναι αδύνατο να γίνει μέσα σε λίγες σειρές, ωστόσο εμείς σου προτείνουμε πέντε από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της, τα οποία σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψεις με τίποτα κατά την διάρκεια της παραμονής σου στην πόλη.

Το “σπίτι”του Λαού

Το πελώριο επιβλητικό παλάτι της Βουλής, που παλαιότερα ήταν γνωστό ως παλάτι του Λαού στις μέρες μας αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του Βουκουρεστίου. Είναι χτισμένο πάνω σε ένα λόφο της ρουμανικής πρωτεύουσας και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου μετά το πεντάγωνο. Χρειάσθηκαν πολλά χρόνια για να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο κτίριο που μπορείς να θαυμάσεις σήμερα και μάλιστα ισοπεδώθηκε το 20% του ιστορικού κέντρου του Βουκουρεστίου προκειμένου να χτιστεί. Η δημιουργία αυτή, αποτέλεσε έμπνευση του ηγέτη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας, του Τσαουσέσκου. Το κτίριο αυτό έχει ύψος 80 περίπου μέτρων και επιφάνειας 330.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ έχει 14 ορόφους με 3.200 δωμάτια, 60 διαδρόμους, 60 αίθουσες υποδοχής και ένα τεράστιο αντιπυρηνικό καταφύγιο 20 μέτρα κάτω από την γη. Στις μέρες μας στεγάζει τη Βουλή και τη Γερουσία, αλλά παραθέτει και κάποιες από τις αίθουσες του στο κοινό που θέλει να το θαυμάσει από κοντά. Μιλάμε για ένα αξιοθαύμαστο δημιούργημα που θα πρέπει οπωσδήποτε να δεις από κοντά.

Το παλάτι του “Cantacuzino”

To παλάτι του Καντακουζηνού ή αλλιώς μουσείο του Γεωργίου Ενέσκου, πρόκειται για ένα πολύ δημοφιλές μνημείο της πόλης. Κατασκευάστηκε μεταξύ 1889 με 1900, όταν η σύζυγος του  εθνικού συνθέτη Γεωργίου Ενέσκου, Μαρία Κατακουζηνού εισηγήθηκε την ανέγερση του. Ζούσαν για πολλά χρόνια εκεί ωστόσο επειδή ήθελαν μία πιο λιτή ζωή αποφάσισαν να μετακομίσουν σε ένα μικρότερο σπίτι κοντά στο παλάτι. Σήμερα, το παλάτι στεγάζει το μουσείου του Συνθέτη και εκθέτει χειρόγραφα καθώς επίσης και άλλα αντικείμενα του εθνικού θρύλου της χώρας.

7104437635_dd82f41445_o

Αψίδα του Θριάμβου

Το συγκεκριμένο αξιοθέατο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Βουκουρεστίου και μαζί με το παλάτι του Λαού αποτελούν τα δύο πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Η συγκεκριμένη αψίδα μοιάζει αρκετά με την αψίδα του Παρισιού. Η πρώτη αψίδα, η οποία ήταν ξύλινη,  είχε κατασκευαστεί το 1878 όταν η Ρουμανία κέρδισε την ανεξαρτησία της ενώ το 1936 αντικαταστάθηκε από την σημερινή.

Μουσείο του Χωριού

Το μοναδικό μουσείο του χωριού αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και αξιόλογα σημεία που αξίζει να επισκεφθείς. Βρίσκεται στο πάρκο Herastrau, το οποίο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης και προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα σε όλους τους επισκέπτες του, διαθέτοντας δύο μεγάλες λίμνες και ένα εντυπωσιακό τοπίο φυσικού περιβάλλοντος. Το Μουσείο του χωριού περιλαμβάνει περισσότερα από 300 ξύλινα κτίσματα, τα οποία αντιπροσωπεύουν την αρχιτεκτονική παράδοση της Ρουμανίας. Κάθε ξύλινη κατασκευή προέρχεται και από μία διαφορετική περιοχή της χώρας. Μέσα από αυτό το Μουσείο αναδεικνύεται η ευχάριστη ζωή στην ύπαιθρο. Εκτός από τα ξύλινα κτίσματα υπάρχουν και αγρόσπιτα, εκκλησίες και ανεμόμυλοι τα οποία μπορείς να θαυμάσεις. Το Μουσείο αυτό δεν πρέπει να το παραλείψεις με τίποτα.

Κήποι του Cismigiu

Μία καταπράσινη όαση στο κέντρο της πόλης την οποία μπορείτε να επιλέξετε ώστε να απολαύσετε μία ξεχωριστή βόλτα. Οι Κήποι του Cismigiu βρίσκονται στην πλατεία πανεπιστημίου και είναι από τα παλαιότερα πάρκα του Βουκουρεστίου. Πέρα από την ζωντανή ατμόσφαιρα που θα συναντήσετε στο πάρκο μπορείτε να δείτε μία λίμνη και ένα κήπο μπύρας. Εάν το επιλέξεις λοιπόν μην ξεχάσεις να ξεκουραστείς για λίγο κάτω από την σκιά των αμέτρητων δέντρων του πάρκου.

Αφού πήρες μια ματιά από αυτά που πρέπει να δεις στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, ήρθε η ώρα να την επισκεφθείς και να θαυμάσεις από κοντά: http://www.18-24.gr/search?&area_id_2=70&orderdate=1

 

Share this post

No comments

Add yours