5+1 πράγματα που δεν ήξερες για τη Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη ή «Μπαρθελόνα» στα ισπανικά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ισπανία και πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας της Καταλονίας. Εάν σκοπεύετε να την επισκεφτείτε ορίστε 5+1 πράγματα τα οποία πρέπει να ξέρετε.

  • Κατά μία εκδοχή η Βαρκελώνη ιδρύθηκε από τον Ηρακλή σε ένα από τα ταξίδια του 400 χρόνια πριν την ίδρυση της Ρώμης και το πρώτο της όνομα ήταν «Βαρκινών».
  • «Las Ramblas»: ο μεγαλύτερος πεζόδρομος της Βαρκελώνης δεν είναι ένας δρόμος αλλά… 5! Η Rambla de Canaletes, η Rambla dels Estudis, η Rambla de Sant Josep, η Rambla dels Caputxins και η Rambla del Mar.
  • Ο γνωστός Antonio Gaudi δεν ήταν ο πρώτος ο οποίος που σχεδίασε τη γνωστή Sagrada Familia αλλά ήταν έργο ενός Καταλανού βιβλιοπώλη, του Josep Maria Bocabella, οποίος ξεκίνησε την κατασκευή της κρύπτης του ναού τον Μάρτιο του 1882 με αρχιτέκτονα τον  Francisco de Paula Del Villar.

barcelona-beach-1

  • Η Βαρκελώνη είναι η πόλη με της περισσότερες παραλίες στον κόσμο!! Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, πριν το 1992 όταν έγινε ριζική ανακατασκευή σχεδόν όλης της θαλάσσιας ακτής, αυτές οι παραλίες ήταν ανύπαρκτες (μέχρι και άμμο εισήγαγαν).
  • Casa Mila Star Wars Inspiration? Αν είστε φαν του  Starwars δεν πρέπει να το χάσετε αυτό…Φήμες λένε ότι από αυτό το έργο του Gaudi εμπνεύστηκε ο παραγωγός George Lucas όταν δημιούργησε τους Stormtroopers και τον DarthVander!
  • Ο Πύργος του Άιφελ στη Βαρκελώνη? Το καλύτερο σας το κράτησα για το τέλος… αυτό που ξέρετε είναι ότι αναμφισβήτητα είναι το μνημείο του Παρισιού που προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες. Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι αυτή η κατασκευή παρουσιάστηκε το 1888 από τον Gustave Eiffel στη Διεθνή Έκθεση της Βαρκελώνης. Ωστόσο, η Καταλανική κυβέρνηση θεώρησε την «περίεργη» αυτή σιδερένια κατασκευή πολύ ακριβή για να την έχει στη Βαρκελώνη.

εβαλα ολη μου την τεχνηΚι όμως…γίνεται! Εσύ όμως δεν γίνεται να μην δεις αυτή τη μοναδική πρωτεύουσα από κοντά! Tσέκαρέ το: http://www.18-24.gr/search?&area_id_2=55&orderdate=1

 

Share this post

No comments

Add yours