Νυχτοπερπατήματα στη Βιέννη!

H βραδινή διασκέδαση είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό της αυστριακής πρωτεύουσας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να το ανακαλύψεις; Να ψάξεις πίσω από την αυτοκρατορική της εικόνα! Η μαγική πόλη της Βιέννης μπορεί να μην φημίζεται για τη βραδινή της διασκέδαση, αλλά το clubbing και η σκηνή των μπαρ βρίσκονται σε άνθηση. Αν «ξύσεις» το αυτοκρατορικό προσωπείο της πόλης, θα βρεις από κάτω μια πολύ ζωντανή, ενδιαφέρουσα και… αρκετά απελευθερωμένη νυχτερινή ζωή.

Υπάρχουν καταπληκτικά μπαρ, που δεν πρόκειται να τα συναντήσεις σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Το nightlife είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό, οπότε αν πας για ύπνο στις 12 το βράδυ, θα χάσεις την αληθινή Βιέννη! Δεν είναι μόνο τα μέρη όμως που κάνουν ξεχωριστή τη νύχτα της Βιέννης, αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι. Οι Βιεννέζοι, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι, είναι λίγο… τρελοί. Επικρατεί μια κατάσταση τρέλας και ίσως σε αυτό παίζει ρόλο η επίδραση της τέχνης και της μουσικής. Πάντως, είναι μια πόλη “σκοτεινή και αμαρτωλή”.

Το πρώτο ραντεβού δίνεται στο Ve.Sch, το οποίο είναι από τις πρώτες εναλλακτικές γκαλερί, τα λεγόμενα off-spaces, που άνοιξαν στην πόλη. Είναι ένας ημιυπόγειος χώρος, χωρισμένος στα δύο, σε μια αίθουσα τέχνης και σε ένα μπαρ. Εκεί όπου βρίσκεται η μπάρα έχει φωτορυθμικά και είναι πιο σκοτεινά, ενώ στο άλλο μισό κυριαρχεί δυνατό φως για να φωτίζονται τα έργα τέχνης. Παρότι τα τελευταία χρόνια γεμίζει με τουρίστες και χρηματιστές, το μπαρ που σχεδίασε ο Αυστριακός αρχιτέκτονας Adolf Loos , Loos Bar ή αλλιώς American Bar, παραμένει από τα must σημεία της πόλης. Είναι ένα διαμάντι αρχιτεκτονικής, που σερβίρει πολύ καλά κοκτέιλ. Παραγγέλνεις ένα Cosmopolitan και βυθίζεσαι στον δερμάτινο καναπέ.

Τα κλαμπ στη Βιέννη προσφέρουν όλο το χρόνο καλή μουσική, με έμφαση στον ηλεκτρονικό ήχο. Το Pratersauna και το Grelle Forelle, είναι δύο από τα καλύτερα της πόλης και φιλοξενούν μεγάλα ονόματα της διεθνούς αντεργκράουντ σκηνής. Κοντά στην όχθη του παραποτάμου του Δούναβη υπάρχει, επίσης, το Flex και το Werk. Το Flex μεσουρανούσε στα ’90s, την εποχή των ρέιβ, παραμένει όμως ένα αξιόλογο κλαμπ της Βιέννης. Το Werk, από την άλλη, είναι ένας παράδεισος της electro. Το καλοκαίρι επιπλέον ανοίγουν στο κανάλι του Δούναβη πολλά αυτοσχέδια beach bars που ελκύουν τα πλήθη.

Στη Βιέννη, βέβαια, υπάρχουν αναρίθμητα μέρη για χορό, όπως τα: Bangerger Passage, Albertina Passage, Volksgarten Disco (Pavillon, το καλοκαίρι) και Saulenhalle. Αλλά αν ψάχνεις για ένα πιο οικείο περιβάλλον, αξίζει να πας στα μικρότερα κλαμπ όπως τa: Sass, Roxy, Red Room, Bar Italia και άλλα πολλά.

Ζήσε αυτή την εμπειρία από κοντά και θα ξεχάσεις ότι θεωρούσες εως τώρα καλή νυχτερινή ζωή…με ένα απλό κλικ: http://www.18-24.gr/search?&area_id_2=72&orderprice=1 

 

 

Share this post

No comments

Add yours