168488454

Πληκτρολογείς σωστά, ταξιδεύεις κανονικά!

Είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που επιλέγει τις online κρατήσεις;

Και πολύ καλά κάνεις διότι η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή και εύκολη. Γρήγορα και άνετα επιλέγεις αυτό που επιθυμείς για όποιον προορισμό και εάν ενδιαφέρεσαι. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζεις κάποιες σημαντικές πληροφορίες για τις online κρατήσεις,  οι οποίες ισχύουν και θα πρέπει να της τηρείς αυστηρά. Το πιο σημαντικό και σε αυτό που θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη βαρύτητα για αυτές τις κρατήσεις, είναι η σωστή καταγραφή των προσωπικών σου στοιχείων. Προσοχή σε αυτό, διότι η λάθος συμπλήρωση των στοιχείων σου μπορεί να μην σου επιτρέψει να ταξιδέψεις!

suitcase-on-a-globe-getting-ready-to-travel

Ταξιδεύεις οδικώς…

Αν η εκδρομή που θα επιλέξεις είναι οδική για οποιανδήποτε εξωτερικό προορισμό τότε η σωστή εγγραφή των στοιχείων σου είναι σημαντική διότι η έξοδος σου από την χώρα με λάθος στοιχεία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και αυτό θα δημιουργήσει τεράστια καθυστέρηση στα σύνορα κατά τη διέλευση σας.

… ή αεροπορικώς;

Όσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια, τα πράγματα είναι πολύ πιο αυστηρά και δυστυχώς σε αυτήν την περίπτωση τα λάθη πληρώνονται. Μεγάλη προσοχή λοιπόν, όταν συμπληρώνεις τα  στοιχεία σου. Τα στοιχεία θα πρέπει να καταγράφονται όπως ακριβώς είναι στην ταυτότητα ή το διαβατήριο σου με λατινικούς (αγγλικούς) χαρακτήρες και κεφαλαία γράμματα. Στα αεροπορικά εισιτήρια η λεπτομέρεια είναι που κάνει την διαφορά! Η λάθος καταγραφή των στοιχείων σου δεν θα σου επιτρέψει να ταξιδέψεις, αλλά θα χάσεις και το εισιτήριο σου. Οποιοσδήποτε διαφορετικός χαρακτήρας από αυτόν που αναγράφεται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο σου δυστυχώς δεν θα σου επιτρέψει την έξοδο σου από την χώρα. Ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεις στα πεδία που συμπληρώνεις στην ηλεκτρονική σου κράτηση, διότι άλλο το επίθετο και άλλο το όνομα. Η αντίθετη καταγραφή αυτών των δύο στοιχείων είναι ένας ακόμη λόγος για να μην μπορέσεις να πραγματοποιήσεις το ταξίδι σου.

Γενικά…

Και στους δύο τύπους εκδρομών, είτε οδική είτε αεροπορική είναι υποχρεωτικά τα πεδία του τηλεφώνου καθώς και του e-mail σου. Τα συγκεκριμένα θα πρέπει να είναι πραγματικά και έγκυρα, διότι διαφορετικά δεν θα λάβεις ποτέ ενημέρωση για το ταξίδι σου και θα αναρωτιέσαι το γιατί. Όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για την ηλεκτρονική κράτηση έρχονται στο e-mail σου, γι‘ αυτό πολύ προσοχή και σε αυτό.

bigstock-Successful-woman-with-arms-up--41685319

Αυτά λοιπόν είναι κάποια από τα πιο σημαντικά πραγματάκια που θα πρέπει να προσέξεις κάνοντας μία online κράτηση, ώστε να μην αντιμετωπίσεις κανένα απολύτως πρόβλημα στο ταξίδι σου. Οι χρήσιμες αυτές συμβουλές θα σε βοηθήσουν και για εδώ: http://www.18-24.gr/

Share this post

No comments

Add yours