φωτοστεφανο

Σπάνιο «φωτοστέφανο πάγου» στον ουρανό πάνω από το Νέο Μεξικό!

Ένα πραγματικά σπάνιο και μοναδικό φαινόμενο παρουσιάστηκε στο Νέο Μεξικό στο οποίο είχαν την τύχη να είναι μάρτυρες πολλοί ταξιδιώτες . Το οπτικό φαινόμενο συνελήφθη από τον Τεξανό φωτογράφο Joshua Thomas πάνω από την πόλη του Ερυθρού ποταμού – η οποία έχει υποστεί θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάται το συγκεκριμένο φωτοστέφανο, μιας και έχει παρουσιαστεί κατά καιρούς και σε πολλούς προορισμούς του εξωτερικού.

Η ποικιλία των δακτυλίων και τα τόξα στον ουρανό σχηματίζονται από το φως αλληλεπιδρώντας με κρυστάλλους πάγου σε εναιώρηση στην ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του ψυχρού καιρού. Αυτές οι φωτεινές μορφές ονομάζονται φωτοστέφανα πάγου, επειδή προκαλούνται από το φως του Ήλιου που λάμπει μέσα από παγωμένους κρυστάλλους στα σύννεφα.

Συνήθως οι μορφές τους είναι απλές, σαν ένας μοναχικός πυλώνας ή ένα απλό δαχτυλίδι. Σε αυτή την περίπτωση, όμως υπήρξε ένα σύνολο από μία ποικιλία φωτοστέφανων να διασχίζουν τον ουρανό, το οποίο δημιούργησε ενα πραγματικά μοναδικό και εντυπωσιακό σκηνικό.

Share this post

No comments

Add yours