col

Applications που κάθε φοιτητής πρέπει να έχει στο κινητό του

Είσαι φοιτητής εν έτη 2015 πλέον και η τεχνολογία είναι με το μέρος σου αρκει να ξέρεις να τη χειριστείς σωστά. Υπάρχουν εφαρμογές για το κινητό που κυριολεκτικά θα … σου λύσουν τα χέρια. Πιάσε το κινητό σου και ξεκίνα να κατεβάζεις όποιες από τις παρακάτω εφαρμογές δεν έχεις.

EasyBib(Δωρεάν)

easybib

Αν είσαι τελειόφοιτος και παραδίδεις την πτυχιακή σου εργασία ή αν η σχολή περιλαμβάνει εργασίες εξαμήνου αυτή η εφαρμογή είναι το κατάλληλο εργαλείο. Η βιβλιογραφία, οι αναφορές και ο τρόπος σύνταξή της αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της μελέτης σου. Το EasyBib σου επιτρέπει να κρατάς σημειώσεις ακριβώς για τα βιβλία που χρησιμοποίησες και πρέπει να εντάξεις στο έγγραφό σου. Επίσης, επειδή ο κάθε καθηγητής έχει διαφορετικές απαιτήσεις στον τρόπο με τον οποίο όλα αυτά πρέπει να προστεθούν, η εφαρμογή διαθέτει όλες τις μορφές αναφορών, εσύ επιλέγεις αυτήν που πρέπει να ακολουθήσεις και το πρόγραμμα σου εμφανίζει τη σωστή σύνταξή του.

Easy Voice Recorder (Δωρεάν)

easyvoice

Πολλές φορές είναι κουραστικό να κρατάς σημειώσεις κατά τη διάρκεια της παράδοσης, δεν σου επιτρέπει να είσαι αρκετά συγκεντρωμένος και μετατρέπεται σε αγώνα όταν ο καθηγητής μιλάει γρήγορα. Δεν θα ήταν πιο εύκολο αν το κινητό σας ηχογραφούσε τα όσα λέγονται και μετά τα ακούγατε όταν διαβάζατε; Αυτό ακριβώς κάνει το Easy Voice Recorder, που διαθέτει και δυνατότητα μετάφρασης της ηχογράφησης σε κάποια άλλη γλώσσα.

Clockwork Tomato (Δωρεάν)

ct

Η εφαρμογή αυτή στηρίζεται στην τεχνική Pomodoro, η οποία οργανώνει το χρόνο της μελέτης σας έτσι ώστε να έχετε τη μέγιστη πνευματική απόδοση. Συγκεκριμένα, ανά 25λεπτά πρέπει να κάνετε 5 λεπτά διάλειμμα και μετά από 4 25λεπτα δικαιούστε ένα 15λεπτο διάλειμμα. Το Clockwork Tomato σας υπενθυμίζει ακριβώς πότε πρέπει να σταματήσετε το διάβασμα και πότε πρέπει να ξαναξεκινήσετε, ώστε να μην απορροφήστε ούτε να παρασύρεται.

My Study Life (Δωρεάν)

studylife

Ένα ημερολόγιο που σας κρατάει συνεχώς συνδεδεμένους με την ακαδημαϊκή σας ζωή. Ώρες μαθημάτων, καθηγητές, αίθουσες, ημέρες εξέτασης και προόδων, παράδοσης εργασιών και συμμετοχής σε διάφορες δραστηριότητες, όλα οργανωμένα σε μία εφαρμογή με υπενθυμίσεις και ξυπνητήρια, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για «δικαιολογίες». Παρόμοια εφαρμογή είναι και το Studious, το οποίο επιτρέπει και διάφορες μορφές κατηγοριοποίησης.

IFTTT (Δωρεάν)

IFTTT-main

Τις περισσότερες φορές, οι καθημερινές δραστηριότητες του φοιτητή απαιτούν μεγάλο μέρος από το χρόνο του, πράγμα το οποίο δεν τον αφήνει να ασχοληθεί με λεπτομέρειες. Πόσες φορές έχετε βγει από το πανεπιστήμιο και διαπιστώνετε ότι βρέχει, ενώ δεν έχετε ομπρέλα και εύχεστε να είχατε δει τον καιρό; Το IFTTT σας ενημερώνει για όλα αυτά τα μικρά αλλά τόσο σημαντικά πράγματα που μπορούν να σας φτιάξουν ή να σας χαλάσουν τη μέρα.

7 Minutes Workout (Δωρεάν)

12_exercise_7-minute_workout

Η φοιτητική ζωή είναι συνήθως γεμάτη από ανθυγιεινές συνήθειες όπως ποτό, έτοιμο φαγητό, ξενύχτι και αρκετές ώρες ακινησίας. Η εφαρμογή αυτή σας βοηθά να διατηρείστε σε φόρμα με μόλις 7 λεπτά την ημέρα και περιλαμβάνει 12 ασκήσεις από 30 δευτερόλεπτα η κάθε μία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία καρέκλα και ένας τοίχος.

Mint (Δωρεάν)

mint

Η φοιτητική περίοδος συνήθως συνδέεται με την κακή διαχείριση των χρημάτων αφού για τους περισσότερους είναι η πρώτη φορά που πρέπει να προγραμματίσουν τα έξοδά τους και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Το Mint σας βοηθά να οργανώσετε όλα τα έξοδα, τα έσοδα και τους λογαριασμούς σας. Επίσης, σας ενημερώνει όταν ξοδεύετε παραπάνω σε μία έξοδο ή σε ένα δώρο. Επομένως, την επόμενη φορά που θα θέλετε να αγοράσετε κάτι αλλά δεν ξέρετε αν σας φτάνουν τα χρήματα δεν έχετε παρά να ελέγξετε το κινητό σας.

Share this post

No comments

Add yours