2015

Όλες οι αργίες του 2015 για να κανονίσετε τις αποδράσεις σας!

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινάμε τη χρονιά από το να μετράμε τις αργίες της; Όπως πολλοί άνθρωποι στον κόσμο, έτσι κι εγω τις πρώτες μέρες κάθε νέου έτους κάθομαι και σημειώνω στο μπακαλοτέφτερο μου πότε είναι οι… επόμενες διακοπές πριν τελειώσουν καλά καλά αυτές των Χριστουγέννων. Κάποιοι θα το λέγαν απληστία, κάποιοι όμως πρόληψη. Πώς θα κλείσω άλλωστε το επόμενο ταξίδι μου στην καλύτερη δυνατή τιμή;

Φεβρουάριος: Νωρίς-νωρίς μας έρχεται φέτος η Καθαρά Δευτέρα, στις 23 Φεβρουαρίου. Και μπορεί να μας χαλάει τα σχέδια του πικνικ μιας και από ότι φαίνεται δεν θα έχει στρώσει ο καιρός, αλλά μας εξασφαλίζει ένα ωραιότατο τριήμερο τον μήνα που δεν φημίζεται για τα τριήμερα του. Επίσης, κάπως άσχετο αλλά μιας και μιλάμε για Φεβρουάριο, ο Άγιος Βαλεντίνος πέφτει Σάββατο εαν θέλετε να κανονίσετε έαν ρομαντικό διήμερο με το άλλο σας μισό.

Μάρτιος: Εδω τα χαλάμε λίγο, μιας και η 25η Μαρτίου πέφτει Τετάρτη, χωρίζοντας την εβδομάδα στα δύο. Δεν παραπονιόμαστε, όμως, γιατί λίγες μέρες μετά έχουμε…

…Απρίλιο(ς): Και μαζί με τον Απρίλιο έχουμε το πατροπαράδοτο πασχαλινό τετραήμερο, που ξεκινά φέτος νωρίς, στις 10 Απριλίου, που είναι η Μεγάλη Παρασκευή.

Μάιος: Μπορεί φέτος τα Φώτα να χάσαμε το τριημεράκι, όμως   η Πρωτομαγιά έρχεται να επανορθώσει μιας και πέφτει ωραιότατη Παρασκευή οπότε ακόμα ένα χαλαρό τριημεράκι είναι στις επάλξεις.

Ιούνιος: Και δεύτερος μήνας στη σειρά που ξεκινά με αργία, καθότι η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος πέφτει 1η Ιουνίου. Όσοι κάνετε παραδοσιακά τότε την πρώτη σας βουτιά, μπορείτε από τώρα να προετοιμάζεστε για χαμηλές θερμοκρασίες νερών.

Ιούλιος: Μπορεί να μην έχει αργίες αλλά και μόνο που είναι κατακαλόκαιρο αρκεί!

Αύγουστος: Εδω τα χαλάμε κάπως μιας και ο 15αύγουστος πέφτει Σάββατο.

Σεπτέμβριος: Δεν έχει αργίες. Ποτέ. Γενικότερα άχρηστος και καθόλου συμπαθητικός μήνας.

Οκτώβριος:  28η Οκτωβρίου Αν προσέχατε παραπάνω, θα ξέρατε ότι πέφτει Τετάρτη, όπως και η 25η Μαρτίου, με την οποία πέφτουν πάντα την ίδια μέρα.

Νοέμβριος: Είναι επίσης ένας από τους μήνες που δεν περιλαμβάνουν αργίες, και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να παραλειφθούν από τα παγκόσμια ημερολόγια.

Δεκέμβριος: Το φετινό τετραήμερο των Χριστουγέννων δυστυχώς δεν γίνεται να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο –το 2015 θα συμβιβαστούμε με ένα τριημεράκι, αφού τα Χριστούγεννα πέφτουν Παρασκευή. Μία εβδομάδα αργότερα, όμως, το 2016 έρχεται να μας κάνει δώρο άλλο ένα, και να κατακτήσει τον σπάνιο τίτλο της χρονιάς που ξεκινά (απολαυστικά) με τριήμερο.

Share this post

No comments

Add yours