Νέο, «ελαφρύ» και γρήγορο browser, με την κωδική ονομασία «Spartan»,ετοιμάζει η Microsoft. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αμερικανικός κολοσσός έχει στα σκαριά ένα καινούργιο πρόγραμμα για διαδικτυακές αναζητήσεις, με το οποίο θα αντικαταστήσει το μέχρι πρότινος δημοφιλές «InternetExplorer».

Ο ανανεωμένος browser -ο οποίος κινείται στα πρότυπα του Chrome της Google– εκτιμάται ότι θα παρουσιαστεί μαζί με το νέο λογισμικό της εταιρίας, Windows 10, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου του 2015.

Ο Internet Explorer δεν τραβάει καθώς σήμερα μόνο το 9-10% των χρηστών παγκοσμίως τον αξιοποιούν στις καθημερινές τους αναζητήσεις στο Διαδίκτυο, όταν τα ανταγωνιστικά Chrome και Firefox, τα χρησιμοποιεί το 60% και 24% αντίστοιχα.

Περισσότερα νέα για τον ‘Spartan‘, τον επερχόμενο browser της Microsoft, θα υπάρξουν με την νέα χρονιά αφού η εταιρεία έχει προγραμματίσει ένα event για τις 21 Ιανουαρίου του 2015, όπου θα παρουσιάσει περισσότερα εργαλεία και εφαρμογές του νέου της λειτουργικού Windows 1ο.

Αναμένουμε λοιπόν την παρουσίαση αυτή με αγωνία μιας και ακούγεται ότι η ταχύτητά του θα είναι εξαιρετικά γρήγορη, πράγμα που θα κάνει τις διάφορες αναζητήσεις μας στο διαδίκτυο για πληροφορίες, ψώνια και ταξίδια ιδιαίτερα ευχάριστη!