βιντεο

Video Games, ολυμπιακών προδιαγραφών!

Μέχρι τώρα, είχαμε συνηθίσει να ταξιδεύουμε από πόλη σε πόλη που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς αγώνες, προκειμένου να απολαύσουμε τους κορυφαίους αθλητές να κατακτούν την κορυφή.

Μέσα στη διάρκεια των ετών έχουν προστεθεί πολλά νέα αγωνίσματα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων, οι «ειδικοί» θέτουν πλέον το ερώτημα μήπως ήρθε η ώρα να ενταχθούν στο πρόγραμμα των αγώνων τα video games. Αυτή η ιδέα δεν είναι τόσο τρελή όσο ακούγεται λέει ο Rob Pardo πρώην επικεφαλής σχεδιαστών ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

«Υπάρχει ένα λογικό επιχείρημα για την ένταξη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων» λέει ο Pardo στο BBC. «Η δημοφιλία τους αυξάνει και αγγίζει την αντίστοιχη των αθλημάτων. Πιστεύω ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια απαιτούν πολύ ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά από τους παίχτες, αυξημένα αντανακλαστικά, αστραπιαία ταχύτητα και πρέπει να πάρουν πολύ γρήγορες αποφάσεις» ανέφερε ο Pardo.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Time, υπάρχουν ήδη 4 παιχνίδια που μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο σκέψης από την πλευρά της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Τα παιχνίδια σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι το  Call of Duty ένα παιχνίδι που παίζεται σε ολόκληρο τον πλανήτη και έχει και πολλούς φανατικούς θεατές που τους αρέσει να βλέπει άλλους να παίζουν.

Το Dota 2 είναι ένα παιχνίδι που παίζεται από 800.000 ανθρώπους παγκοσμίως ταυτόχρονα. Το League of Legends είναι επίσης ένα online παιχνίδι που παίζεται από πολλαπλούς παίχτες. Τα επαγγελματικά «πρωταθλήματα» αναπτύσσονται ραγδαία στη βόρειο Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Τέλος το δημοσίευμα αναφέρεται στο Super Smash Bros ένα παιχνίδι που προσφέρει μεγαλύτερη διασκέδαση σε αυτούς που το παρακολουθούν παρά σε αυτούς που παίζουν.

Την επόμενη φορά που η κοπέλα σας, σας κάνει παράπονα που πάτε να λιώσετε με την παρέα σας παίζοντας video games, πείτε της απλά πως πάτε για προπόνηση…! Η χαρά του game-freak λέμε…

Share this post

No comments

Add yours