κολ

8 παράξενα πρωτοχρονιάτικα έθιμα!

Ο εορτασμός της πρώτης μέρας του νέου έτους είναι συνδυασμένος με διάφορα έθιμα σε όλες τις γωνιές τους κόσμου.

Στην Βιέννη, μαζεύονται και απολαμβάνουν  κλασσική μουσική σε μια μεγάλη συναυλία στο κέντρο της πόλης. Κάποια άλλα όμως, είναι ιδιαίτερα παράξενα!

Στην Ταϊλάνδη, γιορτάζουν τη νέα χρονιά βρεγμένοι! Στην Ταϊλάνδη το να γιορτάσουν σημαίνει να βραχούν. Το νέο έτος απαιτεί «καθαρό» το πνεύμα και το σώμα και ο νερο-πόλεμος ονομάζεται Songkran και κρατά τρεις μέρες.
νεροπολεμος
Στη Ρωσία, Γράφουν σε ένα κομμάτι χαρτί μια ευχή, το καίνε, το ρίχνουν στο ποτήρι της σαμπάνιας και το πίνουν! Προσοχή στα χημικά μελάνια παιδιά….
ρωσια
Στην Αργεντινή, στις 12 ακριβώς τεντώνουν το δεξί πόδι. Μην σου τύχει και περνάς μπροστά από Αργεντινό βράδυ πρωτοχρονιάς ανυποψίαστος….
αργ
Στην Κολομβία, Κάνουν το γύρο του τετραγώνου με μια άδεια βαλίτσα για μια χρονιά γεμάτη ταξίδια! Αυτό είναι σίγουρα ένα ωραίο έθιμο!
κολ
Στη Χιλή πάλι, τρώνε μια κουταλιά φακές τα μεσάνυχτα για ένα έτος γεμάτο με δουλειά και χρήματα.
φακες
Στη Νέα Ζηλανδία, χτυπούν τηγάνια και κατσαρόλες όσο πιο δυνατά μπορούν. Αν ακούσεις φασαρία από τους διπλανούς, μόλις έμαθες τι εθνικότητας είναι.

ζηλ

Στην Ισπανία, σε κάθε χτύπημα της καμπάνας μια τρώνε μια ρώγα σταφύλι για την ευημερία. Και αν σου κάτσει(στο λαιμό), σου έκατσε…
στ
Στη Βραζιλία, πηδούν πάνω από 7 κύματα (ένα για κάθε μέρα της εβδομάδας). Σταβέντο-φάση…

βραζιλια

Share this post

No comments

Add yours