Τα καλά συμβαίνουν πάντα στους άλλους…

Ένας καθηγητής Χημείας στην Αίγυπτο κάπου τα… μπέρδεψε και ένα πείραμα που παρουσίαζε στους μαθητές του κατέληξε να γίνει πυροτέχνημα και να κάνει τους δοκιμαστικούς σωλήνες σκόνη και θρύψαλα!

Συγκεκριμένα, ο Αιγύπτιος καθηγητής ήθελε να δείξει στα παιδιά πώς δημιουργείται μια ήπια αντίδραση με την παραγωγή υδροξωνίου ( μην με ρωτάτε τι είναι εγώ στην χημεία με το ζόρι την βάση έπιανα…). Ωστόσο, μάλλον κάτι δεν υπολόγισε σωστά με τις ποσότητες,  με αποτέλεσμα να γίνει έκρηξη.

Τα παιδιά άρχισαν να φωνάζουν ενώ εκτοξεύθηκαν γυαλιά και διάφορες ουσίες.Ένα παιδί κατέγραψε το πείραμα και το εν λόγω βίντεο έγινε αμέσως viral στο Διαδίκτυο.

Μάλιστα οι γονείς των μαθητών διαμαρτυρήθηκαν έντονα καθώς παρέλαβαν τα παιδιά τους με σκισμένα και λερωμένα ρούχα και κάπως ταλαιπωρημένα ψυχικά μετά την όλη εμπειρία (μάλλον  κανένα δεν θα θελήσει να ακολουθήσει καριέρα χημικού for sure…) ενώ από τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς. «Ο άνθρωπος είναι ηλίθιος» Δήλωσε η μητέρα ενός μαθητή.

Κατάλαβες φίλε μου; Και εμείς, που παρακαλάμε να γίνει κανένα ευτράπελο, κανένα απρόοπτο βρε αδελφέ να κάνουμε μια κοπάνα της προκοπής (τριήμερη μια χαρά θα βόλευε η αλήθεια είναι) μπάς και καταφέρουμε να κάνουμε κανένα ταξιδάκι σε καμιά γειτονική Κωνσταντινούπολη, τίποτα! Εκεί στο πήξιμο! Θα μου πεις, είσαι και του οικονομικού κοπελιά, το μόνο απρόοπτο που μπορεί να σου τύχει είναι να μην σου κλείνει ο λογαριασμός…Αυτά παθαίνεις με το να είσαι πάτος στην χημεία… Φαντάσου τι γίνεται στο Χημικό… ή στο Χημικών Μηχανικών… ή έστω στην Τεχνολογία τροφίμων…!

Δείτε το βιντεάκι (όχι ότι θα καταλάβετε τι λένε,απλά για του λόγου το αληθές….!) και προσοχή, μην το δοκιμάσετε στο σπίτι…

Share this post

No comments

Add yours