cross_klub1

Διασκέδαση στην Τσέχικη πρωτεύουσα!

Εντάξει μάθαμε τα αξιοθέατα της Πράγας, αλλά νομίζω ότι είστε πλέον απόλυτα έτοιμοι να μάθετε και τα πιο in μαγαζιά της πόλης εκεί που η μουσική είναι ζωντανή… Εκεί που η κάθε μέρα είναι μια έκπληξη…Ζωντανή μουσική jazz, pop, rock & more…

  • Agharta, Παλιά Πόλη, Zelezna 16

Agharta

Ένα από τα καλύτερα jazz club της Πράγας. Το θρυλικό club που στεγάζονταν μέχρι πριν από κάποια χρόνια στην κακόφημη γειτονιά της οδού Krakovska, μετακόμισε, λίγα μέτρα από το Αστρονομικό Ρολόι και συνεχίζει να χαρίζει αδιάλειπτα jazz απολαύσεις στο κοινό της Πράγας, με γνωστά ή λιγότερο γνωστά σχήματα, ντόπια ή διεθνή από όλες τις αποχρώσεις του είδους. Οργανώνει επίσης φεστιβάλ και κάνει και μουσικές παραγωγές.

Υπόγειο. Μικρό.

Ανοιχτά: 18.00 – 00.30

  • U stare pani, Παλιά Πόλη, Michalska 9

ustare

Επίσης φημισμένο jazz club του κέντρου. Νεανική ατμόσφαιρα, εδώ σερβίρονται και φαγητά. To u stare pani προσφέρει μια διευρυμένη ποικιλία εκδηλώσεων, που ξεπερνάει τα όρια της jazz σκηνής και επεκτείνεται σε blues, funk’n’groovy, latin, jazz και rock ακούσματα, ακόμα και θεατρικά δρώμενα.

Υπόγειο. Μικρό

Ανοιχτά: 19.00 – 2.00

  • U Pavouka – Μέγαρο της Αράχνης (Μεσαιωνική βραδιά)

prague-restaurant-u-pavouka-9

Στεγάζεται σε ένα κελάρι του 14ου αιώνα, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης. Η είσοδος στενή και σκοτεινή και μια στριφογυριστή σκάλα σας κατεβάζει 600 χρόνια πίσω, στα καπηλειά του μεσαίωνα…Χαμηλός φωτισμός, κεριά, ξύλινοι πάγκοι, προβιές στα καθίσματα… Κέλτικη ζωντανή μουσική, ρυθμός από τούμπανα, γκάιντες… Χορεύτριες που λικνίζονται στη μουσική, ανεβαίνουν στα τραπέζια, θα χορέψουν με σπαθιά, με φίδια, με φωτιές…

Υπόγειο. Μεγάλο.

Ανοιχτά: 19.00 – 24.00 (ζωντανό πρόγραμμα 20.00 – 23.00)

  • U maleho Glena, Karmelitska 23

maleho

Μικροσκοπικό εναλλακτικό καφέ/τζαζ μπαρ με φιλική ατμόσφαιρα, σερβίρεται και φαγητό. Επάνω μπαρ και κάτω μικρό club με μεγάλες μουσικές! Blues και jazz 7 μέρες τη βδομάδα στην γειτονιά της Μάλα Στράνα λίγο πίσω από το νησί Κάμπα. Καλές τσέχικες μπίρες (και όχι μόνο) σε λογικές τιμές.

Υπόγειο. Μικρό.

Ανοιχτά: 10.00 – 2.00 (ζωντανή μουσική 21.30 – 0.30)

  • Reduta, Νέα Πόλη, Narodni 22

reduta_jazz_club_prague

Το πλέον ιστορικό jazz club της πόλης από το 1958. Από το πάλκο του έχουν παρελάσει μεγάλα ονόματα της εγχώριας και διεθνούς σκηνής. Ξακουστό για τα jamm session του. Μια δεύτερη «δόξα» τη γνώρισε στα 90’s όταν σε ένα απ’ τα jamm session έπαιξε και ο ερασιτέχνης σαξοφωνίστας … Bill Clinton. Ποικίλο πρόγραμμα εκτός από jazz.

Ανοιχτά: 21.00 – 1.00

  • Jazz Dock, Πράγα 5, Janackovo nabrezi 2

jazzdock1

Το μοντέρνο, νεανικό τζαζ κλαμπ που διαφέρει απ’ τα άλλα, βρίσκεται πάνω σε μια προβλήτα στην όχθη του Μολδάβα. Μουσικές jazz πλάι στο κανάλι με τις φορτηγίδες και τα βαπορέτα να περνούν σε απόσταση αναπνοής, δεν είναι και κάτι συνηθισμένο… Μοντέρνο ambient, ενδιαφέρον το πρόγραμμά του με εγχώριες και διεθνείς συμμετοχές. Ανοιχτά και για καφέ.

Ανοιχτά: 11.00 – 4.00

  • Popo Cafe Petl, Μικρό Μέρος, Ujezd 19

popo1

Μικρό club φιλοξενεί συχνά parties και μικρά μουσικά σχήματα όλων των στυλ.

Ανοιχτά: 16.00 – 2.00

  • Palac Akropolis, Πράγα 3, Kubelikova 27

akropolis

Εναλλακτικός πολυχώρος. Συχνά lives, ακόμα και με σημαντικά διεθνή ονόματα, dj sets, θεατρικές παραστάσεις, μπαρ, καφέ και προβολές, όλα αυτά στην εναλλακτική γειτονιά του Zizkov κάτω από τη σκιά του Πύργου της Τηλεόρασης.

Ανοιχτά: ανάλογα με το πρόγραμμα.

  • Cross club, Praha-Holesovice, 100μ απ’ το σταθμό του μετρό

cross_klub1

Εναλλακτικός πολυχώρος, απίθανη διακόσμιση, αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη μόνο για να το δει κανείς…. Συχνά lives, dj sets, μπαρ και προβολές. Στην παρεξηγημένη πρώην βιομηχανική περιοχή του Holesovice…

Ανοιχτά: ανάλογα με το πρόγραμμα.

Share this post

No comments

Add yours