Η διασκέδαση πάει Μπάνσκο!

Η πόλη του Μπάνσκο είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός και θα βρείτε αρκετές επιλογές για διασκέδαση και φαγητό. Θέλει ωστόσο προσοχή στην επιλογή του χώρου καθώς λόγω της τουριστικής ανάπτυξης υπάρχουν αρκετά καταστήματα που προσφέρουν χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών. Οι τιμές είναι συνήθως λογικές. Για τη βραδυνή σας διασκέδαση υπάρχουν αρκετά μπαράκια και μερικά club, με αρκετό αλλά όχι υπερβολικό κόσμο, πολύ καλή ατμόσφαιρα και κέφι και ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Η πόλη κατακλύζεται από πλήθος τοπικών παραδοσιακών ταβερνών (Μεχάνα -ΜΕΧΑΝΑ- στην τοπική γλώσσα) που προσφέρουν παραδοσιακό φαγητό, κυρίως βασισμένο στο κρέας. Η βουλγαρική κουζίνα δεν διαφέρει πολύ από την ελληνική, τουλάχιστον στο κρέας και το BBQ, και επομένως οι γεύσεις θα σας φανούν οικείες. Γενικά η έντονη παρουσία Ελλήνων είναι εμφανής στο Μπάνσκο, αφού οι κατάλογοι πολλές φορές είναι γραμμένοι και στα ελληνικά ενώ οι σερβιτόροι γνωρίζουν τουλάχιστον τα βασικά. Πολλές ταβέρνες προσφέρουν ζωντανή μουσική ανεβάζοντας το κέφι και μην εκπλαγείτε αν ακούσετε ελληνικά τραγούδια.

Σημείωση: Μην παρασύρεστε από τους «τελάληδες» που προσπαθούν να σας προσελκύσουν στο κατάστημά τους. Κοιτάξτε τον τιμοκατάλογο με τις τιμές τόσο των φαγητών όσο και του κρασιού. Οι τιμές είναι γενικά λογικές και προσιτές αλλά μερικές φορές ο κατάλογος μπορεί να κρύβει παγίδες.

mehana

Στην παλιά πόλη υπάρχουν αρκετά μπαράκια με αρκετό κόσμο και ιδιαίτερα ευχάριστη και κεφάτη ατμόσφαιρα. Το νεανικό κοινό κυριαρχεί, τα ποτά είναι φτηνά και υπάρχουν επιλογές για όλους. Ακόμη και τις καθημερινές το βράδυ είναι ζωντανό. Για πιο χαλαρή ατμόσφαιρα μπορείτε να αναζητήσετε το μπαρ κάποιου ξενοδοχείου. Γιο όσους επιθυμούν πιο έντονη διασκέδαση στο Μπάνσκο, υπάρχουν δύο κλαμπ με main stream μουσικά ακούσματα και πολύ κόσμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα.

Share this post

No comments

Add yours