Βιεννέζικα Χριστούγεννα!

Μια πόλη που μοιάζει να βγήκε από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Περπατάς και δεν χορταίνεις τα πανέμορφα αριστοκρατικά κτίρια της που κάποτε αποτελούσαν σπίτια ευγενών και μελών της αυλής του βασιλιά και πλέον στεγάζουν τις δημόσιες υπηρεσίες της, εκτός από ελάχιστα ιδιόκτητα.

Η Βιέννη είναι σαν ένα τεράστιο μουσείο. Κάνεις βόλτα και δεν μπορείς να αποφασίσεις προς τα πού να κοιτάξεις. Έχει τα δύο πανέμορφα παλάτια της, το πανέμορφο πλακόστρωτο ιστορικό κέντρο της που δεν κυκλοφορεί τίποτα μηχανοκίνητο. Μόνο άμαξες με άλογα.Αν είστε λάτρης του καλού καφέ και της σοκολάτας τότε βρήκατε το παράδεισό σας. Μοναδικές γεύσεις που δεν έχετε συναντήσει πουθενά αλλού είναι έτοιμες και περιμένουν να ..γαργαλήσουν τον ουρανίσκο σας!

Αν είστε τυχεροί και προλάβετε το υπαίθριο Χριστουγεννιάτικο παζάρι κοντά στο μουσείο φυσικής ιστορίας, τότε ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσετε παραδοσιακό σάντουιτς με λουκάνικο . Το πιο νόστιμο βρώμικο ever. Στο εμπορικό κέντρο θα βρείτε ότι ξεχάσατε να πάρετε μαζί σας και ότι θέλετε να πάρετε μαζί σας στον γυρισμό. Έχει πολύ ωραία μαγαζιά, και οι τιμές δεν διαφέρουν και πολύ από τις δικές μας.

Αν θέλετε να πάρετε σοκολάτες και σοκολατένια Μότσαρτ (εξαιρετικά σοκολατένια με γέμιση πικραμύγδαλο) το πιο έξυπνο είναι να πάτε από κάποιο σούπερ μάρκετ γιατί θα τα βρείτε μέχρι και τρία ευρώ πιο φτηνά!

Μπορείτε να επισκεφτείτε τα παλάτια και τον παλαιότερο ζωολογικό κήπο της Ευρώπης που βρίσκεται στους κήπους του παλατιού της Σίσσυ (θέλετε ένα δίωρο σίγουρα για να τον γυρίσετε) καθώς και τα μουσεία Τέχνης και φυσικής ιστορίας.

Επίσης, μπορείτε να δείτε κάποια παράσταση στην όπερα της Βιέννης, και να επισκεφτείτε το Prater( Το λούνα πάρκ με την παλαιότερη σε λειτουργία ρόδα) ,το παράρτημα του μουσείου της Μαντάμ Τισσώ και να θαυμάσετε τον Δούναβη.

Αν στην ξενάγηση υπάρχει εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ σας το προτείνω ανεπιφύλακτα είναι περίπου τρείς ώρες από την Βιέννη αλλά ούτε που θα το καταλάβετε. Η διαδρομή είναι μαγευτική. Η Αυστρία είναι μια χώρα καταπράσινη πανέμορφη και σου δίνει ην εντύπωση της απόλυτης τάξης και γαλήνης. Η Βιέννη είναι μια εξαιρετική επιλογή για να κάνετε διακοπές που θα σας γαληνέψουν πνευματικά ενώ θα σας δώσουν πολλές και πλούσιες εμπειρίες.

Share this post

No comments

Add yours