doreen main

Trans Paradise

Το Doreen, το οποίο διανύει αυτή τη στιγμή το εξηκοστό έτος λειτουργίας του, είναι ένας από τους μακροβιότερους προμηθευτές ρούχων για άντρες τραβεστί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα cult φαινόμενα, αυτή δεν ήταν η αρχική πρόθεση. Ξεκίνησε ως γυναικείο κατάστημα. Στη συνέχεια, κατά τη δεκαετία του ’60 ξεκίνησαν να έρχονται οι τραβεστί. Η τότε ιδιοκτήτρια είχε καλή σχέση μαζί τους, έτσι απλά συνέχισαν να έρχονται. Ήταν συχνά άνθρωποι της σόουμπιζ.

 

doreen
Το πρώτο υποκατάστημα του Doreen Fashions άνοιξε το 1953. Η μερικής απασχόλησης γραμματειακή εργασία της Betty είχε αρχίσει να την κουράζει ψυχολογικά, έτσι αποφάσισε να φύγει και να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση. Στην ακμή του καταστήματος, στα ’70s και τα ’80s, υπήρχαν πέντε υποκαταστήματα – οι άλλες τοποθεσίες περιλάμβαναν την πλατεία Τραφάλγκαρ, το City Road και την Baker Street. Δυστυχώς η αλυσίδα χτυπήθηκε σκληρά από την εκτίναξη των τιμών των ενοικίων και πιο πρόσφατα από την οικονομική ύφεση, με αποτέλεσμα το μόναδικό παράρτημα που απέμεινε να είναι το κατάστημα στο Leytonstone.

 

doreen 2

Το γεγονός ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες ακόμα και σήμερα φυλακίζονται για τη σεξουαλικότητά τους ίσως δείχνει ότι κατά τη δεκαετία του 50 τα πράγματα δεν ήταν ιδιαίτερα ομαλά για την LGBT κοινότητα της Βρετανίας. Γι ‘αυτό και δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν ήταν εύκολο για έναν άντρα απλά να μπει σε ένα κατάστημα σε κάποιον εμπορικό δρόμο και να αγοράσει ένα φόρεμα – πόσω μάλλον να έχει την ευκαιρία να το δοκιμάσει για να δει αν του κάνει. Το Doreen Fashions ήταν η εξαίρεση στον κανόνα.
Λίγα χρόνια πριν από το θάνατο της Betty, το Fetish Channel γύρισε ένα ντοκιμαντέρ για το κατάστημα με μουσική επένδυση το «Hey big Spender», όπου φαίνεται η Βetty εν δράσει, να βοηθά τον λαμπερό παρουσιαστή με τους φαρδείς ώμους να επιλέξει την εμφάνισή του για ένα πάρτι.
Από τότε, λίγα έχουν αλλάξει, μπορείτε ακόμα και σήμερα να περιμένετε ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών. Το κατάστημα στελεχώνεται από την Claire, τη Marcia, τη Jane και τη Lena, οι οποίες δουλεύουν εκεί ως πωλήτριες εδώ και πολλά χρόνια. Συνολικά συγκεντρώνουν πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας στο Doreen.

Μέσα στο κατάστημα, οι κρεμάστρες είναι γεμάτες με φορέματα σε μεγάλα μεγέθη και λαμπερά ρούχα για πάρτι. Ψεύτικες βλεφαρίδες, παραγεμισμένοι πισινοί και κορσέδες κρέμονται σε γάντζους και δεν σου παίρνει πολύ ώρα να εντοπίσεις ένα ράφι με στοίβες κουτιών που περιέχουν Transform Super Perks ή τεχνητά στήθη.

 

breast
Είναι λες και όλα τα συστατικά της γυναικείας μορφής έχουν εκτοξευτεί σε κάθε γωνιά του καταστήματος. Αργότερα, οργανώνονται σε στοίβες, μπαίνουν στα ράφια και γίνεται η τοποθέτηση των τιμών. Τα Breastforms είναι μπεστ σέλερ σύμφωνα με τον Alan. Αλλά πρέπει πραγματικά να τα θέλεις. Ένα ζευγάρι θα σου στοιχίσει από £95 μέχρι £305.

 

doreen 3
Το κατάστημα απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα πελατών, από drag performers μέχρι άντρες που αναζητούν ένα καλσόν «για την κοπέλα τους» και γυναίκες που απλά ψάχνουν γυναικεία ρούχα. Ενώ είμαι εκεί, μια ηλικιωμένη Ελληνίδα με γούνα από βιζόν, που φαίνεται να διακατέχεται από αγοραστική μανία, πετάει στο ταμείο ένα σωρό φορέματα και προσπαθεί ανεπιτυχώς να ρίξει την τιμή με παζάρια. Δεν φαινόταν για ατόμο που θα αναστατωνόταν αν έπεφτε πάνω σ’ έναν άντρα που φόραγε το ίδιο σύνολο.

Share this post

No comments

Add yours