θερμόμετρο

Μερική… αθανασία!!!

Μία καινούρια μέθοδο που όλοι βλέπουμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, θα δοκιμάσουν γιατροί στο UPMC Presbyterian Hospital στο Pittsburgh των Ηνωμένων Πολιτειών, που θα παγώνουν στην κυριολεξία ασθενείς με σοβαρά τραύματα από πυροβολισμό ή μαχαίρωμα, ενώ σε άλλη περίπτωση θα… έχαναν τη ζωή τους.

 Η μέθοδος αυτή έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία σε γουρούνια, καθώς το γενετικό υλικό τους είναι παρόμοιο με αυτό των ανθρώπων και στο προσεχές διάστημα οι γιατροί προγραμματίζουν να την δοκιμάσουν και σε δέκα ασθενείς, θύματα τραυματισμού, που κατά πάσα πιθανότητα, λόγω της φύσης του τραύματός τους, δεν θα κατάφερναν να παραμείνουν στη ζωή. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι γιατροί καλούνται να αντιμετωπίσουν περίπου ένα τέτοιο περιστατικό κάθε μήνα.

Ο τρόπος θα είναι ο εξής:

Για αρχή, θα γίνει αφαίμαξη από το σώμα του ασθενούς, ρίχνοντας τη θερμοκρασία του κατά 10 βαθμούς, με την έκχυση κρύου υγρού μέσω παροχέτευσης στην αορτή. Μετά από αυτό, οι ασθενείς θα θεωρούνται κλινικά νεκροί. Οι ασθενείς θα παραμείνουν σε αυτήν την κατάσταση για λίγες ώρες, με την ελπίδα ότι με τον τρόπο αυτόν δεν θα χάσουν πολύ αίμα. Για να τους επαναφέρουν, οι γιατροί θα χρησιμοποιήσουν μία συσκευή bypass, αποκαθιστώντας την κυκλοφορία του αίματος.

«Παρατείνουμε τη ζωή, όμως δεν θα θέλαμε να το λέμε έτσι, γιατί είναι σαν σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας», δήλωσε ο Samuel Tisherman, ο χειρουργός επικεφαλής του εγχειρήματος.

Επειδή όμως οι ασθενείς δεν θα είναι σε θέση να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την επέμβαση όπως είναι αυτονόητο, γι’ αυτό και οι γιατροί ξεκινούν μία καμπάνια ενημέρωσης, κατά την οποία όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει μπορεί να το δηλώσει εγγράφως, σε περίπτωση που κάτι του συμβεί.

Share this post