2014 φορές ψηφίζουμε Σκιάθο!!!

Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας, η τουριστική της υποδομή, οι οργανωμένες παραλίες και οι θαλάσσιες εκδρομές προσελκύουν επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Η πόλη της Σκιάθου απλώνεται κατά μήκος της παραλίας σε χαμηλούς λόφους.

Η πευκόφυτη χερσόνησος Μπούρτζι, στολίδι στην είσοδο του λιμανιού, υποδέχεται τους επισκέπτες. Ο σύγχρονος οικισμός με τα καφέ-μπαρ, τα εστιατόρια, τα τουριστικά καταστήματα και τα ξενοδοχεία αγκαλιάζει την γραφική παλιά πόλη που στο πέρασμα των χρόνων διατηρεί ακόμα τις παραδόσεις, με λευκά κεραμοσκεπή σπίτια και αρχοντικά, παλαιές εκκλησίες, πλακόστρωτους πεζόδρομους και γραφικά σοκάκια και καλντερίμια. Από την παλιά πόλη ξεκινούν σκάφη που μεταφέρουν τους παραθεριστές στις μαγευτικές παραλίες του νησιού, στο Κάστρο, στα Λαλάρια, στα κοντινά νησάκια, στην Σκόπελο και την Αλόννησο.

Η νυχτερινή ζωή καλύπτει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς νυκτόβιους, από τα μεγάλα νυχτερινά κέντρα του παραλιακού δρόμου, τα café bar και τα club, αλλά και κάθε γαστρονομική απόλαυση έτοιμη να γαργαλήσει τον πιο ιδιότροπο ουρανίσκο.

Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις τοπικές νοστιμιές, ψάρια, θαλασσινά, τυρόπιτα, αμυγδαλωτά, γλυκά κουταλιού και ταψιού.
Νησί με πολλά αξιοθέατα η Σκιάθος, αξίζει να επισκεφθείτε κάποια από αυτά όπως την οικία του μεγάλου μας συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, την λαογραφική έκθεση, τον ανεμόμυλο, την λίμνη, και άλλα πολλά.

Προικισμένη από την φύση, έχει πλούσια βλάστηση, ειδυλλιακές ακρογιαλιές και χρυσές αμμουδιές. Η πρόσβαση σε πολλές από αυτές βόρεια του νησιού γίνεται μέσω χωματόδρομου μια που το νησί έχει μικρό οδικό δίκτυο, και στις πιο απόμακρες με τα πόδια ή μόνο με σκάφος. Από τις πιο φημισμένες παραλίες που αξίζει να επισκεφθεί κανείς είναι η μεγάλη και η μικρή Μπανάνα με τα beach bar, οι κατάφυτες από πεύκα Κουκουναριές, η μικρή Ασέληνος με την αμμουδερή παραλία, η παραλία της Ελιάς, και φυσικά μια βόλτα με τα εκδρομικά σκάφη στα Λαλάρια, ένα μαγευτικό δημιούργημα της φύσης με επιβλητικές ακτές και παραλία με άσπρα βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά.

Στην ζυγαριά της επιλογής καλοκαιρινού προορισμού η Σκιάθος έχει μεγάλη βαρύτητα. Αν και δεν είναι από τα μεγαλύτερα νησιά της χώρας μας, ούτε τόσο ξακουστό, έχει να επιδείξει κρυφές ομορφιές τις οποίες όσοι γνώρισαν είναι σίγουρο ότι επιστρέφουν να τις απολαύσουν ξανά.

Share this post